Druhý datadisk pro Fallout 3: The Pitt
zdroj: tisková zpráva

Druhý datadisk pro Fallout 3: The Pitt

21. 2. 2009 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

V Pittsburghu se ocitnete uprostřed konfliktu mezi otroky a jejich pány: na čí stranu se přidáte? + PRVNÍ OBRÁZKY

Snad nic nezkazíme, když tento přídavný obsah překřtíme na výstižnější název datadisk, protože jím nabízených 4-5 hodin se nedá stavět vedle běžných DLC jako "nové auto či zbraň". Zatímco minule jste byli vrženi do úplně odlišného prostředí Aljašky, březnový The Pitt bude zasazen do ruin postapokalyptického a smogem zamořeného Pittsburghu, zbrusu nové lokace, která se nevyskytovala v původní hře, inspirované skutečnou předlohou (část vývojářů z tohoto centra Pensylvánie pochází).

Z Capitolu se tam dopravíte vlakem a přes most plný min dojdete do skladiště bývalého ocelářského podniku, který musíte infiltrovat. Ocitnete se tam uprostřed konfliktu mezi otroky a jejich pány, jejichž denní soužití má být realisticky vykresleno. Na čí stranu se přidáte a jakými prostředky dosáhnete svých cílů, to už bude čistě na vás. V rámci hlavního úkolu se pokusíte dostat k veliteli Raiderů, kteří údajně vynalezli zázračný lék na mutaci. Touto cestou má jít spíše o konverzaci než o bojování. Avšak můžete se proměnit i v jednoho z otroků a neřešit tolik častá morální dilemata. Stručně řečeno, narozdíl od střílečkového Operation Anchorage se The Pitt vrátí k RPG stylu základního Falloutu 3, takže bude snadno hratelný opakovaně. První tři obrázky:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Během své cesty asi naleznete novou výzbroj - např. tu zvanou Auto Axe, silnou zbraň pro souboje na blízko s otáčejícím se ostřím, s kterou budete vyloženě nabíhat do nepřátel. Nebo The Infiltrator, což je zase útočná puška s tlumičem a dalekohledem. Nicméně zpočátku o veškeré dosavadní zbraně dočasně přijdete, abyste vůbec mohli být do místní společnosti přijati. Co se týče nových nepřátel, Raiders mají být obtížně porazitelní a mutanti Trogs, kteří infikovali celý Pittsburgh, zase útočí ve skupinkách, ale bojí se světla.

Slibovány jsou nové achievementy, tři nové perky, NPC a vedlejší úkoly. I v jejich případě bude platit, že absentuje jasná definice toho, co je dobro a co zlo. Později má dojít i na nějaké bitvy ve speciálních arénách, ale hranici maximální dosažitelné úrovně navýší na třicítku až příští přídavek Broken Steel, který v dubnu přidá alternativní zakončení hlavního příběhového questu.

Fallout 3: The Pitt vyjde ve stažitelné podobě v březnu pro PC (z Games for Windows Live) či Xbox 360 (z Xbox Live) a bude stát 10 dolarů nebo 800 Microsoft bodů (nebude vyžadovat vlastnit Operation Anchorage). U nás Cenega plánuje krabicové uvedení kompilace datadisků zhruba na květen - více o Fallout 3 v mnoha článcích a dřívějším zpravodajství:

Problémový start Fallout 3 Operation Anchorage  [28.1.2009 10:10 - levis]
Detaily o Fallout 3: Operation Anchorage  [13.1.2009 09:09 - mart]
Fallout 3 editor & dema Jutland a Drakensang  [12.12.2008 16:16 - levis]
Mini-datadisk Fallout 3: Operation Anchorage  [11.12.2008 19:19 - mart]
Hi-res textury do Fallout 3 a NFS Undercover  [10.12.2008 21:21 - levis]
Fallout 3 - obsah přídavků a editoru, CZ patch  [26.11.2008 13:13 - jd]
zdroj: PR, OXM, CVG, Game Informer, IGN, GameSpy

Nejnovější články