Detaily o Vietcong 2
zdroj: tisková zpráva

Detaily o Vietcong 2

12. 5. 2005 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Strohost nedávné tiskové zprávy o Vietcongu 2 kompenzuje dnešní rozhovor na GameSpy, odkud pochází dva nové obrázky a hlavně první pořádné informace o náplni této týmové first-person akce.

Vietcong 2 zdroj: tisková zpráva Vše vypukne v lednu 1968, kdy Jižní Vietnam podporovaný Američany oslavuje blížící se konec dobře se vyvíjející války a příchod tamního Nového roku. Při popíjení šampaňského však ještě nikdo z důstojníků netuší, že se situace brzy radikálně přiostří kvůli intenzivnímu útoku ze strany Severního Vietnamu (tzv. Tet ofenziva trvající do konce února). Hra tedy bude mapovat události příštích týdnů pouze ve městě Hue a jeho okolí, které prý nabízí dostatečný prostor pro vytvoření variabilních misí v džungli, řídce obydleném předměstí, ulicích, vodních kanálech nebo starodávném císařském paláci.

Velkým překvapením alespoň pro mne je, že Vietcong 2 bude vedle hraní za Američany obsahovat ještě druhou kampaň hratelnou za příslušníka Vietcongu, který bojuje hlavně proti jednotkám Jižního Vietnamu. Tyto mise, které nebudou ihned přístupné, začnou šest měsíců před zahájením Tet ofenzivy, kterou také skončí. Jarek Kolář z Pterodonu k tomu uvedl, že jejich záměrem je ukázat ten samý konflikt z obou stran (nechce soudit, kdo byl ten hodný a kdo ten zlý), což žádná jiná hra dosud neumožnila a volalo po tom mnoho hráčů jedničky. Ti by měli být spokojeni i s pravděpodobnou přítomností Instant action módu a také se speciálně navrženou kooperativní kampaní.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Multiplayer má podporovat až 64 hráčů a novinkou se ve Vietcongu 2 stanou ovladatelná vozidla, ale zase nečekejte druhý Battlefield, neboť primárně opět půjde zejména o střety pěších jednotek. Na výběr budete mít z více, zatím tajných herních tříd, které mají být lépe vybalancované než minule. Poslední zmínka se týká zbraní, kterých údajně ve hře naleznete přes 50, tedy téměř veškerou výzbroj používanou během války ve Vietnamu. Zatím z nich byly jmenovány jen tři kousky - umístitelný kulomet M2 Caliber .50, RPG-7 raketomet a puška (trombón) jinak sloužící k lovení slonů. Hru Vietcong 2, která by měla vyjít ve verzi s českým dabingem koncem letošního roku, si můžete již nyní předobjednat z Tiscali GameShopu za předběžnou cenu 999 Kč.

zdroj: GameSpy

jd

Nejnovější články