Collapse - zkáza přichází ze středu Evropy
zdroj: tisková zpráva

Collapse - zkáza přichází ze středu Evropy

28. 11. 2006 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Proč to tak je, nikdo neví. Je ale zřejmé, že obvyklými prostředky to zastavit nepůjde...

Vývojáři ze studia Creoteam nám ve svém nové hře s názvem Collapse nenačrtli příliš pěknou budoucnost. V roce 2013 se podle nich stane ve střední Evropě nějaká havárie, jejíž původ bude pro každého záhadou, ovšem následky ještě záhadnější. Významná část Evropy se promění v obrovskou zónu plnou anomálií. Většina lidí uvnitř ní zmizí nebo je pohřešována a ti, co nějakým zázrakem přežijí, vyprávějí o hodně podivných věcech. Snahy prozkoumat tuto zvláštní oblast nepřinesou nijak přesvědčivé výsledky. Žádný satelit ji nedokáže prokouknout. Ale co je horší, deset let po jejím vzniku, se zóna začne rozpínat, požírat svět okolo a chrlit do něj hordy krvelačných bestií. Jejich řádění na chvíli zastaví sama příroda. Příšery ze zóny se z nějakého důvodu nedokáží adaptovat na naše životní podmínky. Nastane nejisté období klidu, které mohou lidé využít k izolaci oblasti, jejímu obehnání pancéřovou stěnou chráněnou minovými poli a kulomety namířenými do jejího středu. Komu se nepodaří opustit danou karanténu včas, ten se ocitne totálně odstřižen od okolního světa.
A jsou tací. Z nich povstanete i vy. Říkat vám budou Rodan a budete posledním z Lordů, vůdců spousty malých klanů silných a odvážných lidí, kteří v uzavřené oblasti zbyli a živořili. Váš příběh vás zavede do roku 2096, do dnů nové agrese ze zóny, při níž většina kmenů vezme za své. Vaším hlavním cílem bude zjistit, co zabilo vašeho otce, ale už teď je vám asi jasné, že se z toho vyklube něco víc.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Collapse bude hrou akčně orientovanou. Přesto nepůjde o jen tak ledajakou střílečku. Pokud jde o výzbroj, svou cestu si budete muset proklestit s využitím střelných zbraní (k dispozici budete mít 2 typy + vše, co seberete nepříteli) i kousků z chladné oceli (meče všeho druhu). Všechny zbraně si budete moci dokonce vyrobit. Součástí děje jinak bude také řešení různých puzzlů. V jednom z levelů budete mít například, abyste se dostali dále, nastavit správný čas na jakýchsi velkých hodinách. Herní prostředí má být plné zničitelných objektů. Celé budovy půjdou zbourat. Žádný úkryt nebude dost stabilní. Ani pro vás, ani pro nepřítele. Jak to bude s multiplayerem v této hře, zatím není zcela jisté. Tvůrci prý mají hlavy plné nápadů, ale momentálně se soustředí na příběh singleplayeru a tak vývoj multiplayerové části ještě odkládají. Ještě ale mají čas. Vydání titulu neočekáváme dříve než v příštím roce, a to spíše na jeho konci.
zdroj: Gamersinfo, TTG

korgull

Nejnovější články