Bumerangy, šipky a zbraně z RAGE
zdroj: tisková zpráva

Bumerangy, šipky a zbraně z RAGE

10. 3. 2011 17:17 | Preview | autor: levis |

id Software nově zveřejnili bližší informace o zbraních ze své nadcházející postapokalyptické střílečky Rage. Zatímco v jiných hrách stačí třeba sebrat brokovnici a pak už se jen starat o munici, Rage bude rozlišovat čtyři druhy střeliva. Vedle toho půjde každou zbraň upgradovat či spájet na pracovní lavičce, čímž vytvoříte nějaký hybrid nebo kupříkladu vylepšenou brokovnici s hledáčkem či stabilizátorem.

Další zvláštností Rage budou extra zbraně na blízko jako Wingsticky, což jsou de facto jen velmi ostré bumerangy á la Mad Max. Výjimečné jsou tím, že je můžete používat instantně a házet i ve chvíli, kdy máte navolenou jinou zbraň. Wingsticky navíc automaticky zacílí vašeho protivníka a drží se ho, i kdyby před vámi začal prchat.

Další tichou alternativou jsou elektrické šipky, které můžete střílet z kuše. Efekt to bude mít stejný jako BioShocku a pokud vystřelíte třeba do jezírka vody plného mutantů, ušetříte si spoustu práce. Šipky ve hře poprvé dostanete v rámci jednoho questu a od té doby si je budete moci kupovat od prodejce ve městě. Autoři také upozorňují na to, že některé druhy nepřátel jsou vůči klasické munici rezistentní a proto je třeba mít u sebe vždy víc druhů nábojů.

Kromě pistole si ke všem zbraním ve hře budete moci přikoupit hledáček. Z munice stojí za zmínku ještě náboje Killburst, které se prodávají v balíčku po šesti a fungují velmi příhodně: pokud se trefíte s prvním nábojem, zbraň si automaticky zacílí na nepřítele a dalších pět střel už můžete vyslat klidně z otočky nebo za běhu - zbraň je všechny automaticky navede rovnou na cíl.

Rage vyjde na PC, PS3 a X360 letos v září a když se budete nudit, můžete zabrousit na novou homepage, kde je krom jiného ke stažení skladba od Marka Lanegana (Screaming Trees, Queens of the Stone Age), kterou uslyšíte i ve hře samotné

 

 

Nejnovější články