Brankáři a penalty z 2010 FIFA World Cup
zdroj: tisková zpráva

Brankáři a penalty z 2010 FIFA World Cup

17. 3. 2010 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Jak přesně vylepšili pokutové kopy a proč to v těch nejvypjatějších chvílích nepůjde snadno?

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jednou z avizovaných novinek v oficiálním doprovodu fotbalového šampionátu 2010 FIFA World Cup: South Africa mají být pokutové kopy, což ostatně potvrdila i nedávná předváděčka hry v EA. Z dojmů přítomných novinářů lze zjistit, že penalty se budou tentokrát kopat snáze nebo hůř podle stavu hry; rozhodující pátý kop při nerozhodném stavu proti Brazílii vám dá pořádně zabrat, kdežto v situaci 5-0 proti týmu Fidži branku samozřejmě trefíte snadno. Při výkopu na obrazovce totiž uvidíte ukazatel, který se bude posunovat od červené barvy na okrajích až po ideální zelenou ve středu.

Vaším cílem bude se rozběhnout ve chvíli, kdy je ukazatel zelený, a pak následovat nově se objevivší modrý ukazatel, který vaší střelu navede až do správného rohu branky. Takhle si to nacvičíte při tréninku, pak se dostanete do vypjaté situace už v samotné hře a zjistíte, že v tomhle "opravdovém fotbale" už žádný modrý ukazatel není - a že tedy musíte sami odhadnout, do jaké míry je třeba míč nakopnout, jakou silou a do jaké strany.

Spolu s tím je třeba dodat, že podle dojmů zahraničních novinářů EA Sports opravdu zapracovali na umělé inteligenci brankářů, kteří prý tentokrát skutečně dělají všechno pro to, aby míč chytili nebo alespoň vykryli, byť jen dotykem ruky nebo nohy. Pokud se role brankáře zhostíte sami, nově budete moci také protihráče provokovat a nejrůznějším způsobem se ho snažit oblafnout tak, aby penaltu kopl přesně tam, kam to potřebujete.

2010 FIFA World Cup: South Africa u nás vyjde 30. dubna pro Xbox 360, PlayStation 3, Wii a PSP - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Kapitán a nervní hráči z 2010 FIFA World Cup  [11.3.2010 13:13 - levis]
2010 FIFA World Cup přiblížen  [12.2.2010 21:21 - levis]
Obrázky z 2010 FIFA World Cup South Africa  [27.1.2010 17:17 - levis]

zdroj: GS

Nejnovější články