Batman: Arkham City preview
zdroj: tisková zpráva

Batman: Arkham City preview

21. 9. 2010 13:13 | Preview | autor: levis |

Neodbytní, vlezlí, domýšliví a přesto tak pečliví a dobrosrdeční jsou všichni, kdo prolézají diskusní fóra s výroky herních vývojářů a producentů, sbírají útržky přepisů preview z papírových časopisů či dokonce sami nějaké scany přepisují. Jen díky nim máme dnes s několikatýdenním odstupem - poté, co se Batman: Arkham City objevilo v několika dalších papírových časopisech - ponětí o tom, co všechno přinese nového:

- Zasazeno zhruba tři roky po událostech z Arkham Asylum, kdy si Quincy Sharp přivlastnil zásluhy za chycení Jokera, nakoupil pozemky slumů a nechal v nich postavit věznici pod širým nebem jménem Arkham City. Ti nejnebezpečnější kriminálníci se tu mohou volně pohybovat, pokud se nepokusí o útěk, a sám Sharp využívá psychiatra Hugo Strange k tomu, aby měl vězeňské městečko pod kontrolou.

- Samotný příběh se bude točit okolo Catwoman, kterou polapil Two-Face těsně po svém příchodu do Arkham City a chce ji veřejně popravit, aby si získal respekt ostatních vězňů - tomu se pochopitelně pokusí zabránit Batman jak pro bezpečnost města Gotham, tak i kvůli svému citovému poutu s kočičí ženou.

- Batman se bude umět prát se dvěmi protivníky naráz, v soubojích již smí používat všechna svá udělátka, chytat předměty na něj hozené a ihned je zase mrsknout zpět po nepříteli. Přibude také nový kopanec ze vzduchu, bojové animace se oproti prvnímu dílu zdvojnásobí a bude tu i možnost provokovat protivníky či je udolat smrtící sérií úderů a kopanců jménem Beat Down.

- Oproti původní hře tu bude větší variabilita nepřátel, kteří mají jinak být agresivnější a lépe vyzbrojení, útočit budou v tlupách a díky modernější AI dovedou nejen blokovat vaše údery, ale v nejhorším se třeba i dají na útěk.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

- V otevřeném herním světě na vás čeká i spousta vedlejších úkolů, např. série misí pro Victora Zsaze, který vám bude zadávat povely po telefonu. Z konkrétních bossů vás čeká Joker nebo Two-Face, na ulicích budete potkávat celé gangy zlounů a Batmanova kriminální databáze je všechny automaticky zeviduje.

- Mezi novými stealth útoky přibude tzv. "dvojitá tichá smrt" aneb zadušení nepřítele nohama - to když se Batman na svého protivníka snese z výšky, sedne si mu na hlavu a udusí jej. Novinkou je taktéž možnost prorážet zdi holýma rukama.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

- Ze zlochů dosavadní preview potvrdila Jokera, Harley Quinnovou, Two-Face, Taliu Al' Ghul, Mr. Freeze, Riddlera, Hugo Strange, Calendar Mana a Zsaze, již starší trailer dále napověděl angažmá Black Mask nebo Penguina.

Batman: Arkham City vyjde v posledním čtvrtletí roku 2011 pro PC, Xbox 36é a PlayStation 3.

Nejnovější články