Aplikace Blizzard Battle.net konečně dostala dlouho očekávané a žádané sociální funkce
zdroj: tisková zpráva

Aplikace Blizzard Battle.net konečně dostala dlouho očekávané a žádané sociální funkce

25. 10. 2017 12:51 | Preview | autor: Adam Homola |

Pozdě, ale přece. I tak bychom mohli nazvat nejnovější update aplikace Blizzard Battle.net, která poměrně dlouho přešlapovala na místě a až na výjimky se s ní mnoho nedělo. Očividně to chtělo jen popostrčit skrze vydání Destiny 2, kolem kterého a před nímž dostal Blizzard Battle.net spoustu nových funkcí. Šňůra updatů přitom vyvrcholila teď, společně s vydáním PC verze Destiny 2, kdy Blizzard Battle.net dostal kupu nových sociálních funkcí a drobných vylepšení.

Všechny novinky jsou už k mání, stačí si jen Blizzard Battle.net aktualizovat a můžete se pustit třeba do nové záložky Social. Ta je nejvýraznější novinkou a v praxi jde o hlavní destinaci pro drtivou většinu sociálních aktivit, které v rámci blizzardí aplikace budete provádět. V Social tak najdete chaty i skupiny a k zahození není ani funkce offline chatu. Stačí tedy kamarádovi, který není zrovna online, poslat zprávu a ten ji po připojení se uvidí.

Zprávy můžete posílat i když jste offline vy, stačí ji jen napsat a k odeslání dojde po připojení se k internetu. Nově je k vidění konečně také historie chatu a všechno tohle spolupracuje s mobilní aplikací Blizzard Battle.net, kterou vývojáři před pár týdny vydali pro Android a iOS.

M59QHMVFGRWK1508455937435 zdroj: tisková zpráva

Dalším velkým přídavkem jsou skupiny neboli Blizzard Groups. Těch si můžete založit několik, každou pro jiné sorty lidí, jiné aktivity či zájmové okruhy. Můžete tak mít například jednu skupinu pro raidy do WoWka, druhou pro raidy do Destiny 2, další pro Overwatch apod. Každá skupina může mít několik svých vlastních textových i hlasových kanálů a její administrátoři mají samozřejmě různé nástroje, jak to celé spravovat.

Dobrým kamarádům můžete nově dávat přímo v rámci Blizzard Battle.net dárky, kdy stačí nakliknout „Gift“ u příslušného předmětu v rámci Shop a pak jen vybrat kamaráda. Jako dárek nemůžete poslat úplně cokoliv, ale mezi kompatibilní věci v současné chvíli patří například loot boxy do Overwatche, balíčky karet do Hearthstone, velitelé do StarCraft II, nebo pety do WoW.

Nově si lze také změnit obrázek profilu, jen si bohužel musíte vybrat z několika desítek předpřipravených avatarů, na možnost uploadovat si třeba svoji fotku zapomeňte. Ve svém profilu si pak můžete vyplnit i stručné info o sobě a přidat odkazy na sociální sítě či jiné weby.

62OT4LMBC35Z1508784771380 zdroj: tisková zpráva

Šikovná je také možnost tvářit se jako offline i když jste zrovna online. Offline status nemá vůbec žádný vliv na matchmaking a můžete během něj přijímat i odesílat zprávy, jen musíte počítat s tím, že třeba ve WoWku se sice offline můžete tvářit, ale vaše postavička ve hře neviditelná rozhodně nebude…

Vývojáři na konci blog postu na webu Blizzardu ještě dodali, že tohle jsou všechno funkce, o které si řekli sami hráči a že tím updatování Blizzard Battle.net nekončí. Tak snad se dalších funkcí a vylepšování těch stávajících dočkáme dřív, než bude na Battle.netu vycházet nějaká další velká hra. Aplikace by si neustálou péči a pravidelné aktualizace určitě zasloužila a je s podivem, že třeba zrovna přidání skupin, či možnosti tvářit se offline, trvalo tak dlouho.

Nejnovější články