Trend dnešních hráčů – energeťák a chipsy
zdroj: tisková zpráva

Trend dnešních hráčů – energeťák a chipsy

26. 4. 2013 14:03 | Komerční sdělení / PR | autor: Inzerce

Ke každé skupině lidí patří specifický nápoj. Asi málokdo z nás by si dokázal představit fotbal bez piva. Kombinace, která na stadion i do obýváku neodmyslitelně patří. A co počítačoví hráči? Přemýšleli jste někdy, co se vám to válí na stole? Nedávná anketa mezi hráči odhalila, že energeťák během hraní pije 76 % hráčů a nejoblíbenějšími jsou Big Shock! s příchutí Orange a Exotic. A ono ani není divu… Ruku na srdce, kdo z nás někdy nepropařil celou noc nebo minimálně nehrál do pozdních ranních hodin?

Je to trend dnešní mladé generace obecně a hráčů zvlášť. Na českých počítačových turnajích energeťáky tečou doslova proudem. Některé počítačové klany mají za sponzory různé výrobce energetických nápojů, nad kterými svou podporou tuzemských hráčů vyčnívá česká značka Big Shock!

Právě tyto žluté plechovky se díky své ceně, objemu (500 ml) a v posledních měsících také příchutím, staly nejoblíbenějšími mezi českými hráči. To dokázal nedávný průzkum, kterého se zúčastnila zhruba tisícovka hráčů. Big Shocky! se rozdávají všem účastníkům offline turnajů, které pořádá herní portál Grunex a jsou také hlavním partnerem největšího českého turnaje BenQ Grunex Challenge.

Proč to vlastně funguje? Proč se napijeme energeťáku, a pak jsme méně unaveni? Na tuto otázku jsme si trošku více posvítili. Pojďme si konkrétní příklad uvést na energeťáku Big Shock! s příchutí Orange. Na první ochutnání si myslíte, že pijete pomerančovou limonádu, ale ve spojitosti s energeťákem to je opravdu povedený mix s netradiční, ale velmi zajímavou chutí. Co nás tedy v energeťáku nakopne a vrátí nás do hry na dalších pár minut nebo levelů?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Kofein

Základ každého energeťáku. Asi všichni víme, že má povzbuzující účinky, podporuje zvýšenou pozornost a zvyšuje krevní tlak a frekvenci tepu. Jedna plechovka obsahuje tolik kofeinu, jako jeden šálek velmi silné kávy.

Taurin

Právě tato látka oddaluje psychickou únavu a zlepšuje koncentraci. Taurin má velký vliv na přenos impulzů v mozku a i když si jej naše tělo umí samo vyrobit, tak jen ve velmi malém množství.

Vitamin C

Když se řekne vitamin C, tak vás to asi napadne jako první věc, když na někoho leze chřipka. Vitamín C však slouží jako silný antioxidant, díky kterému se celý organizmus výrazně lépe regeneruje. V neposlední řadě také pomáhá ke vzniku protistresových hormonů.

Niacin

Známý také jako vitamin B3. Spolupůsobí při tvorbě energie v buňkách člověka a přispívá k správné funkci nervové soustavy a srdce.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

V energeťáku najdeme samozřejmě ještě množství dalších látek, nicméně právě tyto látky, ve spojitosti s cukry, jsou hlavním důvodem, proč vás energeťáky vždy nakopnou a dodají energii. O tom, že se nesmí kombinovat s alkoholem je napsáno na každé plechovce.

Co dodat na závěr? Není energeťák jako energeťák a doporučujeme vám vyzkoušet nové příchutě Big Shock! Orange a také Big Shock! Exotic. Každému chutná něco jiného a někdo třeba nepije energeťáky vůbec, ale tyto příchutě se prostě povedly.

Nejnovější články