XCOM 2 vyjde pro PC v listopadu a nabídne i podporu modifikací
zdroj: tisková zpráva

XCOM 2 vyjde pro PC v listopadu a nabídne i podporu modifikací

1. 6. 2015 18:19 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Pokud jste, stejně jako já, zatím nestihl dohrát před pár lety zakoupený XCOM, měli byste si pospíšit. Lidé z 2K Games a Firaxis totiž oznámili pokračování s názvem XCOM 2, které vyjde letos v listopadu pro PC, Mac i Linux. XCOM 2 je oním tajemným projektem Advent a odehrává se 20 let po událostech předchozí hry, které pro lidstvo nedopadly dobře. Alieni vyhráli a vybudovali na Zemi důmyslný totalitní režim, který se navenek tváří k lidem přívětivě, buduje pro ně nádherné metropole a slibuje jen tu nejlepší budoucnost. Ve skutečnosti však cizáci krutě likvidují jakýkoli odpor či náznak deviace od oficiální linie. Zvrátit stav věcí se pokusí polozapomenutá organizace XCOM, která ze svého nového mobilního velitelství musí podnikat výpady proti mimozemským jednotkám.

Role se tedy oproti poslední hře obrací a žoldáci XCOM se z obránců stali odbojáři. Emzákům ukradený zásobovací koráb Avenger přeměnili v mobilní základnu, s jejíž pomocí se za jednotlivými úkoly přesunují po celém světě.

Úkolem hráče je Avenger samozřejmě postupně rozšiřovat - budovat místnosti za účelem výzkumu a vývoje nových schopností či technologií, které pak vojákům na bojišti umožní lépe čelit nepřátelské přesile. A nejenom přesile početní.

Nové druhy nepřátel si vyžadují nové přístupy při volbě vhodných zbraní, taktik i žoldáků pro konkrétní mise. Vojáky lze v rámci pěti odlišných tříd vylepšovat a rozvíjet přesně tak, aby se hodili do vašeho týmu. Bez ohledu na bojiště, druh nepřátel, typ mise nebo složení týmu vás ale čeká gerilový způsob boje, ve kterém se bez promyšlené taktiky nelze obejít.

Díky procedurálně generovaným úrovním by měla být variabilita misí na vysoké úrovni obsahově i zasazením. Jde o jeden z prvků, které si vyžádala komunita fanoušků v reakci na minulý díl. Dalším požadavkem, který tvůrci hodlají v XCOM 2 realizovat, je podpora modifikací přes Steam Workshop, která by hře měla zajistit dlouhou životnost.

Chybět nebude ani podpora multiplayeru, ve kterém se na náhodně generovaných mapách mohou utkat týmy sestavené z mixu lidí i emzáků.

Další informace o hře najdete na homepage, podobnosti se jistě dozvíme už za 14 dní během E3 a jinak si vychutnejte atmosféru prvního videa, které naznačuje, že boj proti emzákům bude tentokrát skutečně dramatický. Všechny trumfy totiž momentálně drží v rukách oni.

Nejnovější články