V červnu je na PS Plus zdarma řezničina Killing Floor 2 a adventura Life is Strange
zdroj: tisková zpráva

V červnu je na PS Plus zdarma řezničina Killing Floor 2 a adventura Life is Strange

2. 6. 2017 8:41 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Měsíc se s měsícem sešel, a tak nastává čas na nějaké ty hry zdarma. Tedy jste-li hrdými členy klubu PlayStation Plus. V červnu se na hlavní konzoli od Sony sešly dva dost možná největší protiklady herních žánrů – brutální střílečka Killing Floor 2 a povedená příběhová adventura Life is Strange. Ty jsou na PS4 díky Cross-buy doplněny ještě rogue-like střílečkou Neon Chrome.

Killing Floor 2 je sotva půl roku stará kooperace plná zombíků. Po boku několika přátel se vrháte do krvavé akce z vlastního pohledu, kde střídáte jeden kvér za druhým, s nimiž kosíte zástupy desítek nemrtvých. Gore prvky se zde nešetří, hra jako by razila heslo „čím víc krve, tím víc zábavy“. Ondra ve své pochvalné recenzi uvádí: „Killing Floor 2 znovu glorifikuje násilí a hraje se velmi podobně jako první díl. Přichází však také se slušnou porcí nového obsahu, trvanlivou hratelností a vyladěnou technologií.“

zdroj: Archiv

Life is Strange je pak úplný opak. V roli mladé nevinné středoškolačky Max prožijete dojemný příběh plný přátelství a těžkých rozhodnutí. Byť hra disponuje silně realistickým pojetím, Max má schopnost vracet čas, která se line napříč hratelností i příběhem. Druhý měsíc po sobě tak Sony nabízí epizodickou adventuru (v květnu Tales from the Borderlands), ale rozhodně není důvod se zlobit. Že se Life is Strange povedlo, dokazuje i konečné hodnocení od Honzy: „Finále netradiční příběhové adventury se povedlo a společně s dalšími epizodami představuje jeden z nejlepších příběhových zážitků letošního roku.“ Tvůrci nedávno oznámili práce na druhém díle, takže je ideální čas prožít si neobvyklý příběh prvního dílu.

zdroj: YouTube.com

Dva výše zmíněné kousky na PS4 ještě doprovází Neon Chrome, zběsilá kyberpunková střílečka s rogue-like prvky, která je jinak dostupná i na PS Vita. Na tu si budete moci stáhnout ještě Spy Chameleon, logickou hru, kde se skrýváte před nepřáteli měněními barvy kůže. Majitelé PS3 se pak mohou těšit na akční adventuru Abyss Odyssey a rally závody WRC 5.

Nabídka výše zmíněných her bude dostupná všem předplatitelům služby PS Plus od 6. června. Do té doby máte ještě čas „pořídit“ si hry z květnové nabídky.

Nejnovější články