Spustili jsme upravenou podobu diskusí a nová diskusní fóra
zdroj: tisková zpráva

Spustili jsme upravenou podobu diskusí a nová diskusní fóra

18. 6. 2018 19:00 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Milé čtenářky a milí čtenáři, jistě jste si už všimli, že jsme spustili upravenou podobu diskuzí na Games.cz (a všech dalších webech Tiscali Media). Potřebovali jsme přepsat systém na pozadí, který diskuze pohání, a při té příležitosti jsme provedli několik změn a přinesli zároveň i několik novinek, třeba v podobě dlouho slibovaných diskusních fór.

Uvědomujeme si, že vzhled Games.cz celkově potřebuje změnu. Než se ale dostane na web, došlo na diskuze, které mají nyní jednotnou podobu. Ať už čtete příspěvky na desktopu či na mobilu, uvidíte jedny a ty samé diskuze, které jsou nyní responzivní. Časem navážeme zbytkem Games.cz a zbavíme se, nyní již zastaralé, mobilní verze, jejíž udržování navíc zdržuje vývojový tým od práce na funkcích pro web samotný.

Pouze pro registrované uživatele

Jednou z hlavních novinek je fakt, že diskutovat na Games.cz (a všech dalších webech Tiscali Media) už mohou pouze registrovaní uživatelé. Od tohoto přístupu si slibujeme alespoň mírnou kultivaci diskuzí, i když nejsme zároveň naivní – víme, že když někdo chce, dokáže v diskuzích nadělat pěkný nepořádek. Nadále s tím budeme bojovat sledováním diskuzí a snahou o eliminaci příspěvků, které nesplňují pravidla.

Funkce, na které jste zvyklí, v diskusích skoro všechny zůstaly – tagy, emoji, formátování apod. Pozměnili jsme ale systém hodnocení prostřednictvím „lajků“. Záporné hodnocení jsme odebrali a ponechali pouze pozitivní. Jaká za tím stojí úvaha? Pokud se vám něčí příspěvek líbí, ale nemáte k němu komentář, použijete „lajk“. Pokud s něčím nesouhlasíte nebo se vám něco nelíbí, máte možnost autora komentáře buď ignorovat, nebo konfrontovat v odpovědi. Navíc jsme zrušením „dislajk“ tlačítka chtěli omezit zneužívání tohoto systému, který bohužel někteří uživatelé používali k vyjadřování osobních antipatií bez ohledu na obsah příspěvku.

Na nová diskusní fóra jsou rovněž navázány změny a novinky na Games.cz, které vám představíme ještě v průběhu tohoto roku. Týkají se uživatelských profilů a obecně jiných věcí ohledně uživatelské aktivity na Games.cz.

Stejně jako níže, v případě diskusních fór, platí, že aktuální podoba diskusí není ani zdaleka finální. V prvním sledu jsme potřebovali spustit a odladit základní podobu a funkce diskusí. Stále na tom ještě pracujeme. Jakmile všechno poběží jako na drátkách, začneme přidávat funkce, které máme sami naplánované, a o které si už nyní píšete (notifikace, když někdo odpoví na váš příspěvek apod.)

Své náměty, připomínky a chybová hlášení pište prosím do tohoto vlákna v diskusních fórech, které najdete tady. Případně je pište do diskuse pod tímto článkem nebo se obracejte přímo na tuto e-mailovou adresu.

Diskuzní fóra

Řadě uživatelů Games.cz chyběl na Games.cz prostor, kde se mohou bavit o hrách a herních tématech bez ohledu na obsah, který jim nabízíme. Připravili jsme tak pro ně diskuzní fóra, respektive jejich „early access“ verzi, jak už to v diskusích někdo správně napsal. A je to pravda. Nabízíme zatím jakousi alfa verzi diskuzních fór, kterou budeme dále ladit a upravovat na základě našich, ale hlavně uživatelských představ.

V současné chvíli je v diskusních fórech založeno několik hlavních témat a podtémat. Vlastní vlákna můžete vytvářet až v podtématech. Za náměty na hlavní témata a podtémata budeme rádi, pište nám je prosím do tohoto vlákna společně se všemi chybami, které objevíte, a samozřejmě i s náměty na další funkce. 

V dalších dnech a týdnech budeme sledovat fóra a diskuze a sbírat podněty, které budeme postupně zapracovávat. Ať už jde o nastavení hlavních kategorií (které má pod kontrolou redakce), navigaci nebo obsah fór samotných.

Obecně chceme všem uživatelům Games.cz poděkovat za trpělivost a připomínky k novým diskuzím i diskuzním fórům. Ač se to na první pohled nezdá, pro malý vývojový tým Tiscali Media šlo o náročný a dlouhodobý projekt, který připravil půdu pro další novinky nejenom na Games.cz, ale i dalších projektech Tiscali Media.

Nejnovější články