EA zrušilo již třetí hru ze světa Star Wars a chystá pokračování hitu Fallen Order, tvrdí zdroje
zdroj: tisková zpráva

EA zrušilo již třetí hru ze světa Star Wars a chystá pokračování hitu Fallen Order, tvrdí zdroje

24. 2. 2020 13:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Electronic Arts si zjevně neumí pořádně poradit s licencí Star Wars. I když se oživení série Battlefront jakž takž povedlo a poslední Star Wars Jedi: Fallen Order vyloženě zabodoval na plné čáře, jiné zajímavé projekty se ruší. Potichoučku pod pokličkou, aby se na ně hráči ani nestihli těšit. Ještě že má Jason Schreier tolik dobrých kamarádů na správných místech, kteří se nebojí odhalovat tajemství.

Jason Schreier z Kotaku vyzpovídal šest lidí obeznámených s interním děním v EA. Všichni se samozřejmě skrývají pod anonymitou, jinak by si svá místa ve firmě asi dlouho neužili. Podle nich byl už v první půlce loňského roku zrušen projekt Viking, odbočka od série Star Wars: Battlefront s otevřeným světem.

Hra měla vyjít letos na podzim a zaplnila by tak finanční díru vzniklou po zrušení předešlé hry ze světa Star Wars s kódovým označením Orca, ve které jste měli jako lovec odměn cestovat po různých planetách univerza a spolupracovat s mnoha frakcemi.

Orca byla vyvíjená od zrušení studia Visceral Games v roce 2017, které po úspěšné sérii Dead Space pracovalo na Star Wars hře Ragtag pod vedením Amy Hennig (Uncharted). Projektu Orca se ujalo studio EA Vancouver, ale v první půlce loňského roku došlo k jeho zrušení a vystřídal ho projekt Viking.

zdroj: Respawn

Ukázalo se ale, že není možné dílo dokončit do plánovaného podzimu 2020, což se někomu nahoře nelíbilo a vývoj byl zrušen. Zdroje Kotaku tvrdí, že na Vikingovi vypomáhalo studio Criterion a docházelo tak k tahanicím ve vedení. Bez rozhodného slova projekt nenaplňoval původní časová očekávání a skončil nezdarem.

Schreierově zprávě hraje do karet čerstvá veřejná informace, podle níž se studio Criterion vrací k sérii Need for Speed, kterou přebírá po Ghost Games (Need for Speed: RivalsNeed for SpeedNeed for Speed: PaybackNeed for Speed Heat).

Na konci Schreierovy reportáže se rovněž dozvídáme o existenci pokračování hry Star Wars Jedi: Fallen Order, která je v portfoliu EA a v rámci licence Star Wars výjimečná. Nepotkalo ji zrušení a prodává se nad očekávání (EA očekávalo 6–8 milionů prodaných kusů do konce března, ale dostalo se na 8 už koncem loňského roku), i když mohla prý dopadnout ještě líp, kdyby se tvůrci nesnažili stihnout její vydání po boku filmu a seriálu.

Kromě toho se ve studiu EA Motive pracuje na menším, neobvyklém projektu ze stejného světa. Z předešlých zkušeností je ale jeho budoucnost velmi nejistá a nezbývá nám než doufat, že druhý Fallen Order skutečně vzniká a nejde jen o kachnu, a že ho EA v průběhu vývoje nezruší. Zatím to totiž firmě jde až příliš snadno.

Nejnovější články