Bioshock Infinite opět odložen, Crysis 3 má datum vydání
zdroj: tisková zpráva

Bioshock Infinite opět odložen, Crysis 3 má datum vydání

7. 12. 2012 15:15 | Novinky | autor: Adam Homola |

Ukousli si v Irrational Games větší sousto, než mohli zvládnout? Možná. Rozhodně jim také nepomohlo několik odchodů klíčových lidí a několikaměsíční práce na multiplayeru, který ve hře nakonec nebude. Na palubu pak ale přišel zkušený producent z Epicu, Rod Fergusson. Jeho úkolem bylo dotáhnout Bioshock Infinite do zdárného konce. To se mu asi podaří, ale vyžádá si to bohužel další odklad. Hra prý jednoduše nebyla ve stavu, ve kterém by stihla vydání v únoru. Naštěstí už nebudeme čekat o moc dlouho. Nové datum vydání je stanoveno 26. března. Odklad je to tak o měsíc. Měsíc, který vývojáři chtějí využít pro opravení bugů a obecně k doladění hry.

Odklad o tři až čtyři týdny prý navrhl přímo Fergusson poté, co hru viděl. “Věděl jsem, že to v médiích schytám, ale když bude díky tomu nakonec hra lepší, tak to uděláme,” řekl šéf Irrational Games Ken Levine na preview akci, která se konala tento týden, jak reportuje například Polygon. Levine trefně podotkl, že nikdo si nebude pamatovat odklady. Jen to, jestli z toho nakonec vylezla dobrá hra.

Pro Bioshock Infinite je to už druhý odklad. Nejdříve byla hra oznámena jednoduše na rok 2012. To se potom upřesnilo na říjen 2012, aby následně přišel onen velký odklad až na únor příštího roku. A teď tu máme druhé a snad už poslední odložení hry, tentokrát na březen. Ne že by byl Bioshock Infinite slabý titul, ale na únor se toho chystá hodně i bez něj - Aliens: Colonial Marines, Dead Space 3, Crysis 3, Metal Gear Rising: Revengeance. Březen bude ale taky plodný měsíc: Tomb Raider, Gears of War: Judgement, SimCity, Star Craft II: Heart of the Swarm a další. Her bude v prvním kvartále příštího roku až až.

Levine na akci také zdůrazil, že multiplayer ze hry nevyhodili, protože ho vlastně nikdy neoznámili. Jen řekli, že s ním experimentují a něco zkoušejí, ale oficiálně multiplayer nikdy součástí hry nebyl. “Multiplayer jsme zkoušeli. Měli jsme celý příběh v kooperativním režimu. To vlastně mezi hrami není tak neobvyklé. Do hry se toho ale nakonec nevešlo víc, než jen multiplayer. A ne proto, že by to nebylo cool, ale proto, že se to tam jednoduše nehodilo. S multiplayerem jsme prostě nikdy nenašili to místo, kde bychom si řekli, že tohle do hry sedí natolik dobře, že tomu budeme chtít věnovat takové a takové množství naší pozornosti,” řekl Levine na akci, jak reportuje anglický Eurogamer.

Společně s tím vyšla také tisková zpráva o dalším datu vydání. Kdo se těšíte na Crysis 3, zakroužkujte si v kalendáři datum 21. února 2013 - to je oficiálně oznámené datum vydání pro Evropu. V Americe pak nejnovější dílko Cryteku vyjde o pár dnů dříve, 19. února, jak informuje Gamespot. Crytek odhalil přesné datum vydání společně s oznámením o webovém seriálu 7 Wonders of Crysis, o kterém už psal Aleš před pár dny.

Nejnovější články