Válečná střílečka Call of Duty
zdroj: tisková zpráva

Válečná střílečka Call of Duty

22. 7. 2003 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Jestli vás zajímá období 2.

světové války, stejně jako zajímá vývojáře z Infinity Ward, počkejte si na jejich dílo s názvem Call of Duty, které vám zmíněnou část minulého století představí z mnoha různých perspektiv tak, abyste měli pocit, že jste skutečně součástí dané doby. Vývoj této unikátní first-person střílečky, která je navíc poháněná technologií Quake III enginu (stejně jako např. RtCW), je v plném proudu, neboť se její vydání chystá už letos na podzim. Vydavatelem má být Activision.

Titul vás postaví do role řadového člena jednotky vojáků (podle vývojářů totiž nikdy nikdo nevyhrál válku sám). Nestanete se tedy žádným superhrdinou, který vybaven hutným arzenálem, jaký by neutáhlo ani stádo slonů, natrhne triko zástupům nepřátelských vojsk. Poznáte skutečnou tvář války. Alespoň tedy do té míry, jakou jen může počítačová hra zprostředkovat. To, že nebudete sami proti všem, výrazně ovlivní způsob hraní. Do některých bitek vstoupíte s desítkami, do jiných až se stovkami spolubojovníků po boku a budete se na ně muset spolehnout. Akce bude v Call of Duty rozhodně dost a vývojáři se velice snaží o to, aby vás pohltila atmosféra jako ve filmu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Připraveny by měly být tři kampaně - americká, britská a ruská. Každá by měla být uvedena nějakou dramatickou sekvencí rekonstruující nějaký klíčový okamžik války. V momentě, kdy takový úvod skončí, budete vrženi rovnou do akce. V kampani za Ameriku zastanete roli navigátora, jít v čele invaze spojenců. V britské kampani budete členem komanda a jistit Pegasův most, útočit na Eder Dam a opět jistit, tentokrát však letiště. Ruská kampaň je zaměřena na masy vojenských jednotek na cestě do zničeného Stalingradu. Vyvrcholením bude zátah na Berlín. Je jasné, že aby tvůrci svému dílu dodali potřebnou dávku realističnosti, museli prostudovat mnoho materiálů a podle jejich vlastních slov také kontaktovali veterány.

Pokud jde o umělou inteligenci kolegů z jednotky, nemusíte se prý bát, že byste jim museli pořizovat chůvu. Jsou to prý samostatní jedinci, schopní jednat sami za sebe, podobně jako živý hráč. Důležitou součástí hry budou pochopitelně zbraně, ale vyskytnou se zde často i mise, ve kterých bude nutné použít nějaké vozidlo. V Call of Duty nebude chybět ani multiplayer. Podrobnosti si však vývojáři zatím ještě nechávají pro sebe. Pouze prozradili, že chystají několik herních typů a tráví spoustu času testování a laděním. Vypuštěny by měly být také modifikační nástroje, ovšem ještě se uvidí, zda to bude přímo na CD se hrou nebo až krátce po jejím vydání. To prý se uvidí až podle toho, zda bude na CD dost místa a také na tom, jestli bude dost času vše připravit.
zdroj: HomeLANIGNGS

korgull

Nejnovější články