První info o PC verzi GTA: San Andreas
zdroj: tisková zpráva

První info o PC verzi GTA: San Andreas

22. 3. 2005 17:17 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Shodou náhod zrovna v den, kdy Frix poslal do věčných lovišť mizerného Drivera 3, se na internetu vynořily první informace o velmi očekávané PC verzi akčního hitu Grand Theft Auto: San Andreas.

Sídlo vývojářského studia Rockstar navštívil zástupce německého časopisu GameStar, z jehož osmistránkového preview pochází premiérové scany i následující střípky. Oproti PS2 verzi, kterou jsme recenzovali zde, uvidíte na osobním počitači mnohem více do dálky a budovy nebo vozidla budou mít realistické odlesky či stíny. Zapomenout prý máte na vybledlé textury, neboť nepůjde o přímou 1:1 konverzi z konzole, nýbrž slovy autorů o "zcela nový grafický zážitek".

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jak to bude s implementací kooperativního multiplayeru pro 2 hráče zatím není známo, ale naopak potvrzena byla možnost importu vlastních MP3 skladeb pro poslech z rádia mezi komentářem DJe a reklamami, což učiníte prostým vybráním nějakého adresáře s hudbou na harddisku. Nic zásadního jsme se tedy zatím bohužel nedozvěděli a tyto vlastnosti jsou prakticky úplně stejné jako před dvěma lety u Vice City. V době psaní preview do GameStaru (tzn. před pár týdny) byla PC verze nového GTA hotova z 90% a nic by nemělo zmařit plánované vydání začátkem června.

Ten samý měsíc se podle Jana Herodese, produktového manažera společnosti Cenega Czech, objeví San Andreas i v ČR a na 99% to bude rovnou ve verzi s českými titulky. Ode dneška si ji můžete předobjednat z Tiscali GameShopu za zvýhodněnou cenu 1299 Kč (normálně by hra měla stát asi 1499 Kč).
zdroj: GameCentrum, fansite, vlastní zpráva

jd

Nejnovější články