Předělávka Settlers II do moderního hávu
zdroj: tisková zpráva

Předělávka Settlers II do moderního hávu

19. 3. 2006 22:22 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Pátý díl Settlers s "povinným" přechodem do 3D a různými zjednodušeními byl pro mnohé příznivce této strategické série zklamáním a nezískal tolik sympatií co předchůdci.

UbiSoft to samozřejmě dobře ví a proto přistoupil k čím dál častějšímu kroku - vzal asi nejoblíbenější druhý (ještě DOSový) díl Settlers s podtitulem Veni Vidi Vici a k 10. výročí vydání ho předělává do moderního vizuálního kabátu, včetně funkčnosti pod Windows XP. Namísto pouhých pár pixelů velkých a minimálně propracovaných postaviček či staveb (tehdejší obrázky) se zde setkáte s trojrozměrnou grafikou postavenou na úplně novém enginu, odpovídajícímu dnešním standardům. Přitom ale zůstane zachován komiksový nádech původní hry - viz sada premiérových screenshotů v galerii:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Samotná hratelnost (i typická hudba/ozvučení) by měla být totožná s originálními Settlery II. To znamená zaměření na různá řemesla a především důležité rozhodování, kudy vytyčit spleť cestiček napříč vaším královstvím, po nichž se mezi 31 typy budov budou pohybovat osadníci pětadvaceti povolání (+ 5 vojenských jednotek) přenášející celkem 31 druhů zboží. Dojde pouze na drobné úpravy jako přidání kampaně s příběhem tří postaviček (Říman, Afričan, Asiat - chybí Viking), která má čítat deset dlouhých misí v prostředí lesů, sněhu nebo lávového pole. Dále se můžete těšit na 10 nových skirmishových map, jejich náhodný generátor a výrazně zdokonalený multiplayer s 8 levely až pro šest hráčů přes LAN/internet.

Produkt zatím nedostal oficiální název, který můžete ovlivnit i vy v této anketě, kde je mj. na výběr Settlers II: Remake / Reloaded / Next Generation / in 3D / 10th Anniversary atd. Vývojářům z BlueByte pomáhají autoři původní hry (Thomas Friedmann, Thorsten Knop a Thomas Häuser - působící ve Funatics coby tvůrci Cultures), kterým je svěřen managment projektu, design a programování. Hra byla prozatím oznámena pouze pro německy mluvící trhy, kam má přijít letos na podzim (cena ještě není známa, ale už se hledají betatesteři), avšak asi nikdo nepochybuje o pozdějším zrodu anglické verze.
zdroj: homepage

jd

Nejnovější články