Pop Idol - hra na hudební hvězdu
zdroj: tisková zpráva

Pop Idol - hra na hudební hvězdu

6. 4. 2003 17:17 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Codemasters uvolnili první obrázky ze své hudebně-akční hry s názvem Pop Idol, která bude založena na principech stejnojmenné britské televizní soutěže - lehce na způsob našich Caruso Show nebo DO-RE-MI, ale mnohem populárnější.

Titul bude připravován i pro Spojené státy, kde však vyjde pod jménem American Idol, což je pro změnu název tamní verze soutěže o hudební hvězdy. Zatím není jasné, jestli se budou obě hry nějak lišit, pravděpodobně ale příliš ne.

O co v Pop Idolu půjde? Stejně jako v ostatních hrách - o vítězství. Se svým virtuálním soutěžícím budete muset projít všemi nástrahami pořadu, vybrat mu správnou hudbu ze zhruba 40ti možností, choreografii, pořádně s ním jeho výstup nacvičit a nakonec ho postavit pod nemilosrdnou porotu. Hra má prý dynamicky generovat hodnocení poroty včetně komentářů tamní hvězdy Simona Cowella. Pokud vše klapne, kariéra uměle vytvořené hvězdy showbusinessu může začít.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Jak to bude celé vypadat, můžete posoudit na prvních obrázcích v naší galerii. Pop Idol je plánován na konec letošního roku, dostane se na platformy PC a PS2 a jak je vidět, půjde spíše o titul pro mladší hráče, cílovou skupinou se stanou děti a mládež 7-17let. Podle výzkumů TGI se totiž více než 70% lidí této generace dívá na finálě soutěže Pop Idol a 70% z nich navíc i hraje hry. Codemasters tedy udělali jednoduchý závěr - hra podobného tématu se stane hitem a vkládají do ní skutečně obrovské naděje.

Nevím, jak vám, ale mně se toto téma zdá ještě ulítlejší než v případě krize s názvem Britney's Dance Beat. Přitom klidně vsadím svoji sbírku starých Excaliburů na to, že Britney je v podobné cílovce také velmi oblíbená. Inu, uvidíme, jak mladí Britové Pop Idol přijmou, pokud ano, mohou si jej zapařit i v multiplayeru. První prezentaci si hra odbude na letošní E3.
zdroj: PR, GameSpy

kate

Nejnovější články