Oznámení strategie Fort Commander
zdroj: tisková zpráva

Oznámení strategie Fort Commander

30. 5. 2001 10:29 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Rakouská firma (ne australská, jak se někde na českých webech uvádí - je rozdíl Austrian a Australian) Zenith Studios pracuje na trochu netradiční strategii Fort Commander.

V té se stanete velitelem pevnosti na ostrově kdesi v Karibském moři zrovna v době, která přála soubojům na moři a pirátskému řemeslu - v 17. století. Nemusíte se ale bát, že se budete pouze starat o svou pevnost a bránit jí proti nájezdům nepřátel. Naopak sami budete budovat vlastní armádu i loďstvo a s nimi budete bobývat další území i jiné pevnosti.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zajímavostí ve hře bude systém tzv. "command chain", což je v překladu něco jako příkazový řetězec. Když si vzpomenete na tehdy používaný "systém" spojení a doručování zpráv či příkazů, kdy poštovní holub byl asi vrchol evoluce, nepřekvapí ani promyšlenost této věci ve hře. Dám příklad - vy jako vrchní velitel budete z pevnosti řídit loďstvo rozseté po okolí. Jenže jak předat rozkaz všem lodím? Vyšlete nějakou rychlou plachetnici jako kurýra, aby předala příkazy. Může se ovšem stát, že plachetnici přepadnou piráti a rozkazy se k vaším lodím nedostanou. Marně pak budete čekat na pomoc, když budete třeba napadeni ve vlastní pevnosti.

leon

Nejnovější články