American McGee a Travor Chan - Bad Day L.A.
zdroj: tisková zpráva

American McGee a Travor Chan - Bad Day L.A.

26. 4. 2005 11:11 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Už je tomu asi rok, co známý kontroverzní vývojář jménem American McGee připojil své síly k hongkongskému studiu Enlight Software Travora Chana.

Jeho prvním projektem vznikajícím pod hlavičkou Enlight bude third-person akční adventura s komediální zápletkou - Bad Day L.A., odehrávající se v současném Los Angeles. Jak si můžete všimnout na obrázkách v naší galerii, grafické pojetí této hry je poněkud netradiční (pochází od Kozyndanu - losangelského týmu). Spolu s podmanivou hratelností a silnou dávkou satiry by to všechno mělo vyústit v naprosto nezapomenutelný zážitek. Na ten si však budeme muset ještě nějakou, zatím blíže nespecifikovanou, chvíli počkat.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Hlavním hrdinou Bad Day L.A. je bláznivý cynický bezdomovec jménem Anthony Williams, samozřejmě vybavený nezbytným nákupním košíkem, ve kterém převáží své celé jmění. On ale nebyl bezdomovcem vždycky, stal se jím poté, co jako vyhlášený hollywoodský agent ztratil veškerou sebeúctu. Ve své bídě a stranou od lidí, které nesnáší, by vesele přežíval i nadále, kdyby se najednou L.A. nestala obětí zombíků, teroristů, zemětřesení a dalších nevýslovných pohrom. Nyní je jeho cílem toto Město Andělů zachránit, a to dokonce i se všemi jeho obyvateli, kterými tak pohrdá. Bude na to mít deset rozsáhlých levelů zahrnujících známé čtvrtě jako Beverly Hills, Hollywood Boulevard, Venice Beach, ad. Do rukou se vám dostanou nejrůznější obyčejné i bizarní zbraně.

Pokud jde o hlavního hrdinu hry, sám McGee v rozhovoru pro GameSpot tvrdí, že se nechal inspirovat svým vlastním pobytem v L.A. Koncepce hry prý vznikla na základě jistého billboardu, který jednoho dne spatřil na Sunset Boulevard, a který hlásal: "Bioteroristický útok. Jste připraveni?". Bad Day L.A. je podle jeho slov inspirována americkou "kulturou strachu". Ocitnete se v L.A., které bude zmítáno řadou imaginárních přirozených i nepřirozených katastrof. Hra prý tak má ukázat, jak směšné jsou ve skutečnosti naše obavy. Zahrnuje údajně i politická poselství, která však najdete, pouze pokud budete opravdu pečlivě hledat. V každém případě to má být hra velmi zábavná a pořádně polechtat vaše bránice.
zdroj: GameSpot

korgull

Nejnovější články