3D RTS LotR: Battle for Middle-Earth
zdroj: tisková zpráva

3D RTS LotR: Battle for Middle-Earth

25. 9. 2003 13:13 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Před pár dny jste se na našich stránkách mohli dočíst o oznámení nově vznikající hry na motivy Tolkienova Pána prstenů - Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth.

Pracuje na ní společnost EALA, dříve známá jako EA Pacific, která má za sebou úspěšný titul Command & Conquer: Generals. Nový projekt má být také real-time strategií a má využívat vylepšenou verzi 3D enginu použitého v C&C: Generals. Hra by měla obsahovat dvě kampaně - za dobro a za zlo. Představí se vám v nich prý čtyři různé frakce - za Rohan, za Gondor, za Isengard a za Mordor. Každá bude pochopitelně vynikat v něčem jiném. Jezdci Rohanu budou rychlí, bojovníci Gondoru se budou soustředit na obranu, Isengard bude mít své Uruk Hai a Mordor bude mít výhodu rychlé tvorby masy nových jednotek. Všechno to budou stvoření, která znáte z prvních dvou filmů, anebo která uvidíte ve třetím.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Ústředním tématem této hry jsou bitvy, jaké jsou i ve filmové adaptaci Petera Jacksona. Tyto bitvy budou i "filmově" pojaty, vyskytnou se např. efekty, které vytvoří zdání, že se na mapě potkala vojska s ohromným množstvím jednotek (engine sám by měl být po vyladění schopen zvládnout na obrazovce až 500 3D jednotek najednou). I když zde budou hrdinové (Gandalf, Gimli, Legolas, Aragorn), které půjde ovládat jednotlivě, výše zmíněné množství postaviček při bitvách byste přeci jen takto nezvládli, a proto je budete moci uspořádat do skupin. Detaily ohledně takového ovládání jsou stále ještě předmětem vývoje. Hra, jejíž vydání je naplánováno na příští rok, má také obsahovat multiplayer.
zdroj: GSIGNGameSpyEAGames

korgull

Nejnovější články