V hororové simulaci Autopsy Simulator pitváte mrtvoly a prcháte před přízraky
zdroj: PlayWay

V hororové simulaci Autopsy Simulator pitváte mrtvoly a prcháte před přízraky

21. 4. 2020 14:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Existuje hodně divných simulátorů a Autopsy Simulator bude rozhodně jedním z nich. Nebylo by tak zvláštní naučit se pitvat mrtvoly, hráči jsou z akčních her přeci jen zvyklí na střeva a mozky. Ale snaha o co nejpřesnější zpracování skutečného povolání se zde potkává s nadpřirozeným hororem, čímž vzniká nevšední žánrová kombinace.

Tvůrci ze studia Woodland Games skutečně spolupracují s forenzními lékaři a patomorfology, aby pitevní část hry Autopsy Simulator byla co nejblíž skutečným procedurám. Do detailu modelují veškeré vnitřnosti i jejich možná poranění a poškození.

Ale aby to nebyla přílišná nuda (mohla by vůbec být?), kromě rozřezávání hrudní dutiny a vyjímání mozků z lebky vás čeká děsuplný příběh. Vše začne ve chvíli, kdy v útrobách neznámé ženy naleznete snubní prsten své dávno ztracené manželky.

Nebudete tedy jen řezat do těl a poslouchat čvachtavé zvuky orgánů. Musíte se prokousat složkami případů jednotlivých obětí, vydedukovat z nich a ze samotné pitvy příčinu smrti a rozlousknout, proč k ní muselo dojít.

zdroj: PlayWay

Ale kontakt s mrtvými se podepíše na vašem duševním stavu. Zvládání nelehké práce vám usnadní pilulky, ale po jejich pozření už těžko rozsoudíte, co je skutečné, a co výplodem vaší fantazie. Skutečně je tělo zamořené brouky? Opravdu vás honí děsivé přízraky?

V tomto případě simulaci hororové prvky vyloženě sluší a mohlo by jít o zajímavý hybrid, který dva tábory fanoušků přivede k novému žánru. Autopsy Simulator ještě nemá datum vydání a vyjde minimálně na počítačích.

Na závěr jedna zákulisní zajímavost. Nevím, jak je to možné, ale studio Woodland Games momentálně pracuje na (minimálně) pěti hrách najednou: letos kromě simulace pitvy očekávejte simulaci městského parkouru Urban Explorer, vybudujete peklo v Hell Architect a vyřešíte hádanky v adventuře Split. Příští rok si vyzkoušíte život taxikáře v Taxi Simulatoru. O vydání všech se postará vydavatelství PlayWay specializující se na simulace.

Nejnovější články