V Elder Scrolls Online poteče krev
zdroj: tisková zpráva

V Elder Scrolls Online poteče krev

31. 5. 2016 19:39 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Nabídku hratelných frakcí v The Elder Scrolls Online konečně rozšiřuje Dark Brotherhood a všem virtuálním hrdlořezům tím tvůrci poskytují důvod si „onlajnovku“ od Bethesdy zapnout a vyzkoušet. Ne však zdarma, přestože základní hra je dostupná bezplatně v rámci free to play režimu. Dark Brotherhood DLC získají automaticky jenom hráči, kteří si TESO předplácí za 13 euro měsíčně, potažmo se dá nový obsah dokoupit jednorázově za 2000 in-game korun, což znamená za zhruba 15-17 euro. 

Jestli stojí Dark Brotherhood DLC za výše uvedené kapesné, tentokrát opravdu záleží na osobních preferencích každého hráče. Hra za bezskrupulózní vrahouny totiž nesedne každému, což tvůrci zdůrazňují i trailerem s podtitulem „poteče krev“, který je v zásadě o ničem, ale ducha DLC vystihuje pořádně. Na záběrech videa uvidíte jen sérii brutálních vražd, které doprovází absurdní (a smysl nedávají) animace prýštící krve, potažmo spousta čvachtavých zvuků. Poslužte si, pokud vás to bere.

Nepříliš povedený trailer ale vem čert, protože Dark Brotherhood je jinak obsahově velmi zajímavé DLC nebo spíše datadisk. Krom možnosti zahrát si na člena Dark Brotherhood, která s sebou přináší nové příběhové i jiné questy, to znamená přítomnost nové oblasti v podobě Gold Coast. Naposledy se do této části Tamrielu podívali hráči v TES IV: Oblivion, pro mnohé tedy půjde o dojemný návrat na známá místa, kde se to jenom hemží intrikami a příležitostí někoho hodně krvavě odpravit. Jak to mají členové Dark Brotherhood rádi, údajně.

zdroj: Archiv

Pokud se rozhodnete stát členy Dark Brotherhood, čekají na vás odpovídající úkoly – půjde o vraždy jednotlivců i masakry celých skupin s pomocí schopností, které si můžete odemknout v rámci zbrusu nové linie skillů bez jakéhokoli postihu. Jak je to možné? Jednoduše plníte zadané úkoly (čili vraždíte) s posvěcením boha Sithise, což stačí k ospravedlnění všeho. Za plnění svých úkolů máte od Dark Brotherhood přislíbeny adekvátní odměny v podobě speciálních předmětů, které ale půjde koupit i za in-game měnu v herním obchodě.

Společně s DLC vychází i patch, který upraví hru všem bez ohledu na to, jestli za její hraní platí, nebo ne. Patch odstraní veteránské ranky, přidá výrobu jedů, umožní pojistit předmět proti uničení, a tak dále. Něco už o patchi i DLC sepsal nedávno Adam, podrobnější informace nabízí tvůrci na oficiální stránce.

Zbývá tedy dodat, že hráči PC verze The Elder Scrolls Online se DLC Dark Brotherhood dočkají dnes (31. květen), majitelé PS4 a Xbox One verzí hry si musí počkat do 14. června.

Nejnovější články