Unity propouští další čtvrtinu zaměstnanců
zdroj: Unity

Unity propouští další čtvrtinu zaměstnanců

10. 1. 2024 8:00 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Firma Unity prochází dalším, v pořadí již čtvrtým kolem restrukturalizace a s ním spojeným propouštěním. Už v loňském roce společnost zrušila přes 1100 pozic, vedle toho čelila také kontroverzi kvůli odmítnutému a posléze přepracovanému plánu na změnu platebního modelu her běžících na do té doby populárním enginu.

Nyní má v úmyslu propustit dalších 1800 lidí, tedy zhruba 25 % z celkového počtu napříč všemi pobočkami. Dosud největší propouštění v Unity v historii firmy by mělo být posledním krokem v širším procesu restrukturalizace, která má skončit letos v březnu.

Společnost ve vyjádření pro magazín The Verge uvádí, že šlo o obtížné rozhodnutí a vyjádřila vděčnost a účast všem, kterých se propouštění dotkne.

V říjnu z vedení Unity po deseti letech odešel jeho šéf John Riccitiello, pravděpodobně v reakci na odpor, který se vzedmul po představení kontroverzního návrhu na zpoplatnění každé instalace hry běžící na jejím enginu. Firma po nevídané kritice z plánů nakonec ustoupila, pošramocenou pověst a nalomenou důvěru herních vývojářů ale jen tak nenapraví.

O práci v herním průmyslu loni přišlo přes 9 tisíc lidí, analytici přitom předpokládají, že by letošní rok mohl být z hlediska zeštíhlování ještě drsnější.

Nejnovější články