Ubisoftu do Assassin's Creed unikly reklamy
zdroj: Tom Phillips / Ubisoft

Ubisoftu do Assassin's Creed unikly reklamy

27. 11. 2023 10:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Představte si, že hrajete třeba Assassin's Creed Mirage, chcete se podívat do mapy, kde je váš nejbližší úkol a BAM! Místo Bagdádu 9. století na vás vyskočí reklama, že hry ze série jsou zrovna ve slevě. Děsivá představa, že? Přesně tohle ale zažili někteří hráči a hráčky minulou středu. Během hraní na ně vyskakovaly reklamy na blížící se slevovou akci Black Friday.

Je nutné podotknout, že Ubisoft rozhodně není první firmou, která s reklamami ve hrách koketuje. Nepřeskočitelné poutáky se objevily například v basketbalové sérii NBA 2K. Představa, že se in-game marketing ale stane novou normou, kde na vás budou vyskakovat reklamy s kadencí běžné televizní nebo mobilní produkce, je ale pořád docela děsivá.

Ubisoft se zaklíná, že šlo o omyl. „Dozvěděli jsme se, že někteří hráči narazili na reklamy při hraní některých titulů ze série Assassin's Creed. Na vině je technická chyba, kterou jsme již vyřešili. Našim cílem bylo zobrazení reklamy na slevu v části hry, která je určena pro novinky. Chyba ale propagaci místo toho ukázala v herní nabídce,“ uvádí mluvčí společnosti pro magazín Rock, Paper, Shotgun.

Podobná chyba se stala už dříve. V roce 2019 začaly na hráče vyskakovat reklamy podobného typu v Assassin's Creed Odyssey, takže zřejmě jde opravdu o technický přešlap, nikoliv testování vod pro budoucí implementaci. Jen zrovna u Ubisoftu, který si libuje v mikrotrasakcích, battle passech, různých edic her a dalších „libůstek“, bych se tomu vlastně ani nedivil.

Nejnovější články