Total War: Pharaoh vás zavede do starověkého Egypta
zdroj: Foto: Sega

Total War: Pharaoh vás zavede do starověkého Egypta

23. 5. 2023 20:20 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Jen před pár dny se na internetu objevily únikové informace ohledně chystaného nového dílu strategické série Total War, podle kterých má novinka nést podtitul Pharaoh a hráče zavede do prostředí starověkého Egypta. Na tyto úniky se vývojáři z Creative Assembly rozhodli reagovat tím, že další díl dnes oficiálně oznámili.

Novinka se skutečně jmenuje Total War: Pharaoh a hráči se v ní opravdu ponoří do fascinujícího světa starověkého Egypta na vrcholu jeho moci, kdy si projdou událostmi, jež jsou předzvěstí jeho zničení.

zdroj: Sega

Již tradičně lze očekávat rozlehlé realtimové bitvy a správu říše, skrze kterou se zkusíte stát posledním mocným egyptským faraónem a postavíte se hrozícímu kolapsu známé majestátní civilizace. Bojovat proto budete s nájezdníky i se společenským rozvratem.

Na bitevním poli vás tentokrát nečekají pouze nepřátelské jednotky, vypořádat se musíte i se změnami počasí, jež výrazně ovlivní bojové podmínky. Takový příchod přívalového deště nebo písečné bouře v jediném okamžiku může změnit průběh bitvy, stejně jako žravý a nebezpečný oheň.

Na dostupné mapě naleznete centra nejen Egypta, ale také Kanaánu a Anatolie. Celkově si budete moct vybrat z osmi rozličných vůdců, kdy každý nabídne trochu jiný přístup k velení a nabídne odlišné jednotky. Navíc do hry dorazí nová funkce, díky které si můžete za pomoci rozšířených možností přizpůsobit kampaň ku vzoru svému. Vybírat lze třeba z náhodných startovních pozic frakcí, detailního nastavení zdrojů či vypnutí přírodních katastrof.

Blýsknout by se měla také vizuální stránka, která nabídne živou a barvitou rekonstrukci fascinující doby i lokací. Ať už se jedná o břehy Nilu, pouště Sinajského poloostrova, nebo skály Anatolie.

Přesný den vydání prozatím odhalený nebyl. Zatím si proto musíte vystačit se všeobecnějším říjnem 2023. Titul již tradičně nabídne českou lokalizaci ve formě titulků.

Nedočkavci a pravověrní srdcaři si Total War: Pharaoh již teď mohou předobjednat na Steamu i Epicu. Ani v tomto ohledu se únik nemýlil a dostupné jsou rovnou tři edice. Ve standardní za 59,99 eur naleznete základní hru, dvě předobjednávkové kosmetické sady a víkendový předčasný přístup (o něm se přesnější informace teprve dozvíme).

Dražší deluxe edice, aktuálně za 72,87 eur, k výše zmíněnému přibalí první DLC balíček nových frakcí a digitální soundtrack. Za 91,46 eur získáte edici nejvyšší, která zahrnuje všechny tři balíčky frakcí a DLC s dodatečnou kampaní.

Nejnovější články