Šéf Bohemia Interactive vyvrací zprávy o odkupu čínským Tencentem
zdroj: Bohemia Interactive

Šéf Bohemia Interactive vyvrací zprávy o odkupu čínským Tencentem

3. 6. 2020 10:30 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Včera v noci se v médiích na základě informací serveru The Information objevily zprávy, že čínský technologický gigant Tencent odkoupil majoritní podíl v českém herním studiu Bohemia Interactive. Za 70 až 80 procent podílu ve firmě měli předchozí majitelé dostat 260 milionů dolarů (6,15 miliardy). Studio tuto informaci nyní vyvrací.

„Můžeme potvrdit, že informace o vstupu společnosti Tencent do Bohemia Interactive, nebo dokonce o akvizici Bohemia Interactive Tencentem, která se nedávno objevila v médiích, se nezakládá na pravdě. Bohemia Interactive v minulosti vedla jednání o možné strategické spolupráci a může k tomu dojít i v budoucnosti. V současné chvíli se však nic nemění – Bohemia Interactive bylo a je nezávislé studio,“ řekl nám šéf marketingu Bohemia Interactive, Petr Poláček.

Ke spekulacím se vyjádřil také samotný šéf Bohemia Interactive, Marek Španěl, v prohlášení určeném primárně zaměstnancům: „Zdravím všechny, chtěl jsem vám říct, že informace kolující médii o tom, že Bohemia Interactive kupuje Tencent naštěstí (nebo bohužel, podle toho, jak se na to díváte :D) nejsou pravdivé. Ale upřímně, zmíněná nabídka rozhodně zní lákavě, kdyby byla opravdová ;)“

„Hovořili jsme v minulosti s množstvím potenciálních partnerů o strategické spolupráci, možná s nimi budeme jednat i v budoucnu, ale nyní zůstáváme nezávislým studiem,“ píše Španěl.

Bohemia Interactive v minulosti s Tencentem již spolupracovala – loni se v roli vydavatele postaral o proniknutí sandboxových Ylands na čínský trh. Zprávy o odkoupení majoritního podílu zřejmě nicméně byly jen planým poplachem.

Nejnovější články