Remedy chystá vedle Alana Wakea 2 čtyři další hry
zdroj: Remedy

Remedy chystá vedle Alana Wakea 2 čtyři další hry

16. 5. 2022 16:32 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Finské studio Remedy Entertainment, tvůrci her jako Alan Wake nebo Control, má velké plány. Už minulý týden jsme psali o tom, že vývoj dlouho očekávaného pokračování akční adventury o spisovateli s tvůrčí krizí pokračuje dobře, remaster původní hry z roku 2010 vyjde v létě na Switch a chystá se i seriálová adaptace. Jak ale naznačuje aktuální finanční zpráva, svět se ve studiu ani zdaleka netočí jen kolem Alana Wakea.

„Alan Wake 2 se nachází v plné produkční fázi,“ píše studio. „Čeká nás ještě hodně práce, ale v mnoha ohledech už hra začíná nabírat velmi konkrétní obrysy. Jak už jsme dříve avizovali, Alan Wake 2 vyjde během roku 2023.“

Vedle druhého Alana ale Remedy chystají hned čtyři další hry, kupříkladu free-to-play kooperativní PvE střílečku s kódovým označením Vanguard. Na jejím vydání se má podílet čínský Tencent, který v Remedy vlastní minoritní podíl. Studio v ní chce zkombinovat své zkušenosti s vyprávěním a akční hratelností, které se mají snoubit v jedinečný multiplayerový zážitek na PC a konzole. Podle finanční zprávy vývoj během posledního čtvrtletí výrazně pokročil.

I o multiplayerovém spin-offu Control s kódovým označením Condor už víme delší dobu. Dle původních informací se má odehrávat v prostředí proměnlivého Nejstaršího domu, podle Remedy se ale zatím nedostal z fáze prototypu.

Někde mezi konceptem a prototypy osciluje i chystané plnohodnotné pokračování Control s kódovým názvem Heron. Studio hru oznámilo před rokem v rámci uzavření partnerství s vydavatelstvím 505 Games a původně se spekulovalo o tom, že jde právě o druhého Alana Wakea. Navzdory tomu, že hry sdílejí stejný paranormální svět, jde o oddělený projekt, který je nicméně opravdu v plenkách.

Kromě čtveřice svých her Remedy nedávno oznámili spolupráci s Rockstarem na remacích prvního a druhého Maxe Paynea. I v jejich případě je vývoj spíše v ranější fázi, studio ale glosuje: „Reakce na oznámení byly v drtivé většině pozitivní.“

Tvůrčí tým toho nemá na talíři zrovna málo – v závěru Remedy slibují mezi lety 2023 až 2025 vydat nejen Alana Wakea 2, ale minimálně jednu další výše zmíněnou hru.

Nejnovější články