Prosincovým hrám na PS Plus vévodí Darksiders II
zdroj: tisková zpráva

Prosincovým hrám na PS Plus vévodí Darksiders II

30. 11. 2017 9:49 | Novinky | autor: Adam Homola |

Zatímco Vánoční nadílce her na Xbox Live vévodí akce Warhammer: Vermintide, „bezplatným“ hrám na PlayStation Plus zase v prosinci kraluje akční RPG Darksiders II: Deathinitive Edition. Během vánočních svátků tak budete moct rubat fantasy příšery v kůži Smrti, zatímco těm mladším z vás půjde naproti 2,5D bojovka Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends.

Nejzajímavější hrou prosincové nálože her pro předplatitele PS Plus je určitě Darksiders, která ve své definitivní edici dává vzpomenout na doby, kdy ještě fungovala stará THQ a kdy jsme si mysleli, že by se mohla právě z Darksiders vyloupnout docela zajímavá a možná i dlouholetá série. Navzdory kvalitám obou her se tak sice původně nestalo, ale nakonec jsme se oznámení trojky přeci jen dočkali.

Darksiders II vyšla v roce 2012, jen aby před dvěma lety dostala svůj vlastní remaster. Ten je k dostání na PC, PlayStation 4 a Xbox One pod kreativním názvem Deathinitive Edition a i když dostal v recenzi od Honzy Slavíka šestku, nemělo by vás na první pohled jen lehce nadprůměrné číslo odradit. Honza hned ve verdiktu jasně upozornil, že Deathfinitive Edition je šitá na míru hráčům, kteří s druhými Darksiders ještě nepřišli do styku.

zdroj: Archiv

Ostatně věta „Remaster vynikající hry, který ale nenabízí dost nového na to, aby ospravedlnil svou cenu,“ stejně jako devítka pro původní dvojku od Petra Proška mluví za vše. Darksiders II je moc fajn a nezbývá než doufat, že oznámená trojka nebude dělat sérii ostudu.

Menší z vás, nebo naopak vaše děti pak může zaujmout druhá hra v nabídce PS Plus, a to Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends. Hra podle známé série úspěšných animovaných filmů si tentokrát nehraje na hopsačku, nebo snad akční adventuru, ale jde o víceméně klasickou bojovku.

zdroj: Vlastní

V tomhle případě byste recenzi na Games hledali marně, ale jeden pohled na Steam a třeba i Metacritic naznačí, že o žádný propadák nejde. Do krále žánru má Kung Fu Panda taky daleko, ale právě mladší publikum může líbivou grafikou, fungujícími mechanismy a postavami z filmu dobře zabavit. O to snáze si můžete hru vyzkoušet, když je teď na PS Plus zadarmo a třeba s ní pár hodin úspěšně zabijete.

Menším bonusem je pak VR titul Until Dawn: Rush of Blood. Spin-off původní hororové hry z roku 2016 šitý na míru VR a finální tečkou je pak párty hra That’s You. V ní si pokládáte s kamarády otázky, fotíte u toho selfie a pak po nich na displeji mobilního telefonu kreslíte.

Tolik k bezplatným hrám pro PlayStation 4, ale zapomínat nesmíme ani na PlayStation 3 a PlayStation Vita. Pro PS3 je na prosinec připravena dvojice známých adventur Syberia Collection a vizuální novela Xblaze Lost: Memories, zatímco na PS Vita si můžete zahrát metroidvanii Forma 8 a akci Wanted Corp. Všechny výše zmíněné tituly si budete moct stáhnout od 5. prosince.

Nejnovější články