Předobjednávka CoD: Ghosts vám zajistí multiplayerovou mapu
zdroj: tisková zpráva

Předobjednávka CoD: Ghosts vám zajistí multiplayerovou mapu

2. 7. 2013 10:35 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jak přimět hráče ke koupi? Momentálně jede trend cukříku, a tak dostávají v rámci předobjednávek zdarma DLC, která později budou (ve většině případů) k dispozici za peníze. Někdy jde o záležitosti kosmetické a veskrze zbytečné, jindy může jít o celkem podstatný dodatek ke hře.

Když tedy Activision řekne, že k předobjednávce Call of Duty: Ghosts dostanete multiplayerovou mapu zdarma, přijde mi to jako významné plus. Je samozřejmě otázka, zda je zprvu omezený přístup k mapě plusem sám o sobě, ale to rozsekne až čas a počet budoucích hráčů. Inkriminovanou mapou pro CoD: Ghosts bude každopádně Free Fall, která se nachází na vrcholu mrakodrapu, jenž spadl na jiný mrakodrap a postupně se dynamicky během hraní zřítí.

Je vidět, že mezi multiplayerovými střílečkami dnes mrakodrapy a jejich destrukce letí! Ostatně, asi jde o podvědomou symboliku pádu civilizace, když se naše vymazlené věže moci hroutí. Podobně v kurzu je však i provozování map s dynamickou destrukcí a změnou prostředí. Nejde o nic nového, ale snad se tentokrát podaří udělat dopředu ne krok, ale skok.

Dynamický charakter mapy nabízí spoustu možností, jak v rámci nutnosti adaptace na změněné prostředí, tak i proto, že je prostě zábava sledovat, jak někdo umře, protože mu na hlavu spadne kus scenerie. Samotná mapa Free Fall bude automaticky dostupná k předobjednávce u některých prodejců a je otázka, kdy se pak objeví v rámci standardního vydání. Pořád nevím, jestli by nebylo lepší DLC třeba jiné skiny pro vašeho věrného bojového psíka. Takový francouzský buldoček...

Nejnovější články