Posunutí Half-Life 2 až na duben 2004?
zdroj: tisková zpráva

Posunutí Half-Life 2 až na duben 2004?

7. 10. 2003 13:13 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco ještě včera Gabe Newell z Valve ve vysílání HalfLifeRadio tvrdil, že byla ukradena jen zanedbatelná část zdrojového kódu Half-Life 2 a že to nijak neohrozí uvedení hry na vánoční trh, dnes je zase vše jinak.

Přímo vydavatelská společnost Vivendi totiž tiskovou zprávou v Reuters oznámila, že byla donucena Half-Life 2 odložit minimálně o čtyři měsíce, tedy na duben 2004. Oficiální přičinou je právě únik jedné třetiny zdrojového kódu, což prý vyžaduje přepracování blíže nespecifikované části hry.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Otázkou samozřejmě zůstává, jestli je to skutečný důvod nebo zdali se jen Vivendi hodilo využít události posledních dnů ve svůj prospěch, když by hru stejně nemuseli stihnout dodělat do konce roku a mohla by se na ně za to snést vlna kritiky. Asi nejsmutnější na celé zprávě je to, že ani ostatní vývojáři nadějných first-person akcí nyní nebudou mít kam spěchat, když jejich největší konkurence nebude venku dříve než příští rok na jaře.

Update 17:30 - jak jsme zde psali už v pátek, z Valve nebyl přes všechna ujištění Gabe Newella hackery ukraden pouze zdrojový kód, nýbrž i skutečná a zřejmě kompletní betaverze Half-Life 2, která se dnes začala šířit po vlnách internetu (thx Neowin.net, kde mají i nějaké screenshoty; pár vtípků na téma odkladu je pak zde).
zdroj: GH

jd

Nejnovější články