Pokračování Ultima Underworld od původních tvůrců spěje k úspěchu na kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Pokračování Ultima Underworld od původních tvůrců spěje k úspěchu na kickstarteru

4. 2. 2015 18:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Spolutvůrci kultovní RPG série Ultima Underworld plní svůj slib z července minulého roku a po 23 letech od vydání jedničky se ve velkém stylu pouští do vývoje pokračování, na které vybírají peníze v Kickstarter kampani. Tvůrci ze studia OtherSide Entertainment si pod vedením Paula Neuratha, řekli o základní částku 600 tisíc dolarů, kterou se pokusí vybrat během následujícího měsíce. A momentálně už mají vybranou šestinu cílové částky, což vypadá slibně. Stejně jako hra.

Licenci na Ultimu tvůrci nemají (patří EA) a namísto přímého pokračování tak máme tu čest spíše s duchovním nástupcem s názvem Underworld Ascendant, který se má ale odehrávat v klasickém podzemí Stygian Abyss, kde se v roli hráče ocitnete nešťastnou náhodou - hlavní postava je totiž nejen z masa a kostí, ale pochází především z našeho světa. Fantasy pozlátko, meče i magie jsou tedy pro hlavního hrdinu pořádným překvapením. Stejně jako v původní Ultimě Underworld.

Těšit se můžeme na titul podepřený především zkušenostmi vývojářů, z nichž řada stála u vývoje původní Ultimy Underworld a dalších klasiky jako System Shock, Deus Ex, Thief či Bioshock Infinite. Pokud to zní lákavě, určitě zabrouzdejte na oficiální Kickstarter stránku a s chutí projekt podpořte, stejně jako část redakce. Prostě se nedalo odolat...

zdroj: Archiv

Klíčové vlastnosti hry sice mohou vyznívat genericky v kontextu PR masáží jiných studií, jsou to však zvučná jména za projektem schovaná, jež dávají naději, že by přeci jen mohlo o kvalitní RPG, co dělá čest svým předchůdcům.

Underworld Ascendant prý nabídne obrovský svět plný nebezpečenství, co bude lákat k prozkoumání. Přidat se hráči mohou k jedné z četných herních frakcí soutěžících o nadvládu nad světem i ostatními baštami obyvatel a autoři rovněž zmiňují zatím tajemstvím lehce zahalený systém improvizace. Řešit problémy a hádanky ve hře prý půjde více způsoby (podle tvůrců stylem McGyvera) a je jen na hráčích samotných, s čím přijdou, respektive jak danou situaci po svém vyřeší.

Nechybí samozřejmě ani přísliby dalšího obsahu, když se vybere vyšší obnos peněz. Za 750 tisíc dolarů přibude další potvora i lokace, především však Mac a Linux verze hry. Za 900 tisíc pak budou moci hráči mít svého mazlíka jakožto spolubojovníka a vylepšení se dočká také soundtrack hry.

O dalších 200 tisíc vybraných dolarů více se můžeme těšit na novou rasu, lokaci navíc a především na editační nástroje pro šikovné členy komunity. A konečně, pokud autoři zvládnou vybrat 1,2 milionu dolarů, tak se můžeme těšit na kooperativní režim, více možností ohledně přizpůsobení postavy a v neposlední řadě také na hlubší příběh.

Zkrátka dobře, fanoušci kvalitních a hutných RPG zážitků se zřejmě mají nač těšit a k čemu vzhlížet. Když ne ke hře samotné, tak alespoň k několika záběrům ze hry v rámci Kickstarter videa.

Nejnovější články