O prestižní cenu Hugo o nejlepší sci-fi a fantasy letos soupeří i videohry
zdroj: Hugo Awards

O prestižní cenu Hugo o nejlepší sci-fi a fantasy letos soupeří i videohry

17. 4. 2021 12:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Cena Hugo se už od roku 1953 udílí nejlepším počinům v žánru science fiction a fantasy, a to v kategoriích, které kromě románů a novel zahrnují také novelety, fanziny nebo komiksy. K textům se brzy přidala také kategorie dramatické představení, kde cenu v průběhu let obdržely seriály a filmy, ale také televizní přenos z Apolla 11. 

Hrám ovšem tohle uznání trvalo trochu déle a tak jsou mezi nominovanými letos poprvé od roku 2006. A to proto, že se vyhlašování cen Hugo odehraje v rámci DisConu III, který má z pozice pořadatele právo vytvořit speciální jednoletou kategorii. Zčásti prý také kvůli tomu, že se hodně členů poroty k hraní uchýlilo během koronavirové pandemie.

O ocenění v letošním ročníku tak soupeří šestice titulů: Hades, The Last of Us: Part II, Animal Crossing: New Horizons, Final Fantasy VII Remake, Spiritfarer a Blaseball. Nedá se tedy říct, že by příběhy Animal Crossing nebo The Last of Us zrovna hýřilo fanastickými či sci-fi prvky, třeba vedle takového Half-Life: Alyx nebo Cyberpunku 2077, ale já nominace dohromady nedávala.

Slavnostní vyhlášení ceny Hugo 2021 proběhne na výše zmíněném DisConu III, který se bude konat mezi 15. až 19. prosincem 2021 ve Washingtonu.


Nejnovější články