Full Throttle II: Hell On Wheels vyjde v zimě
zdroj: tisková zpráva

Full Throttle II: Hell On Wheels vyjde v zimě

23. 4. 2003 23:23 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

To, že LucasArts hodlají oživit zašlou slávu svých klasik Full Throttle a Sam & Max, víme už necelý rok díky E3 traileru a útržkům z různých rozhovorů, ale teprve dnes došlo k oficiálnímu oznámení tiskovou zprávou.

Kompletní název hry zní Full Throttle II: Hell on Wheels a opět půjde o akční adventuru, ve které se ocitnete v kůži Bena, vůdce motorkářského gangu The Polecats. Na nově spuštěné homepage naleznete kromě potvrzení platforem (PC, Xbox, PS2) a termínu vydání (zima 2003/2004) i první pořádné screenshoty, artworky nebo modely, které jsme jako obvykle umístili i do naší galerie:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Příběh Full Throttle II se má v 35 levelech točit kolem hlavního hrdiny Bena, který bude hledat, kdo a proč ničí silnice a cesty ve městě El Nada, kde žije, ehm.. tedy parkuje :) Během pátrání nejprve padne podezření na konkurenční gang motorkářů the Hound Dogs, ale poté se situace změní, když odhalíte plánovanou vraždu motivovanou chamtivostí po penězích. Ben proto spojí své síly se svým učitelem (Father Torque) a Maureen Corley, dědičkou motocyklové společnosti Corley, s cílem zastavit řádění padouchů a uchránit svobodný pohyb po silnicích. Hra se totiž odehrává ve surrealistické a dezolátní budoucnosti, kde je tradiční právo pouze relativní a proto je vždy lepší vzít zákon do svých rukou. Ve Full Throttle 2 si nejen humorně popovídáte s více než padesáti postavami, ale také budete muset vyřešit nelehké hádanky ve zhruba dvaceti různorodých lokacích, ke kterým se zařadí odpočívadlo kamionů, olejová rafinérie, smetiště, pohřebiště letadel, putyka Polecats a pochopitelně i bar.

Stejně jako v jedničce, i v Hell on Wheels se dostane na akční mezihry, během nichž pojedete se superrychlou a modifikovanou Corley motorkou (ale i s jinými stroji nebo náklaďákem) ve 3D krajině a budete tam likvidovat dotěrné nepřátele na silnici. Zatím nebylo specifikováno, jestli hráč bude moci ovládat i směr nebo rychlost jízdy svého miláčka. V originálním Full Throttle šlo pouze zatáčet do stran při konstatním pohybu kupředu po předem dané vyrenderované trase, neboť tehdejší PC toho víc nezvládly. Nicméně už nyní je známo, že při soubojích nablízko například v barech využijete více než čtyřicet netradičních zbraní, jako třeba židle, láhve, kulečníkové tágo, řetězy, páčidlo nebo dokonce kytaru. Akce bude probíhat v third-person pohledu kamery, čímž by se mělo docílit optimálního přehledu o dění na obrazovce. Ostatně, prohlédněte si nové obrázky a získáte o všem mnohem lepší představu. Každopádně tajně doufám, že se LucasArts poučí z nezdařeného ovládání v posledním Indiana Jonesovi.

Update 23.4. 11:30 - LucasArts potichu posunuli termín vydání na homepage z včera uváděného podzimu (Fall 2003) až na zimu 2003/2004.
zdroj: Shacknews, PR, homepage

jd

Nejnovější články