Factorio: Space Age vás vezme na výpravu do vesmíru
zdroj: Foto: Wube Software

Factorio: Space Age vás vezme na výpravu do vesmíru

28. 8. 2023 10:17 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Máte rádi budování a optimalizaci? Tak zbystřete, protože rozšíření Factorio: Space Age bude pokračovat v příběhu úspěšné původní hry po vypuštění raket do vesmíru. Do správy dostanete meziplanetární plošinu, na jejímž omezeném prostoru musíte opět zbudovat všelijaké pásy, překladače, zpracovávače a vyráběče.

Změnou projde i základní hra. Například už vám na konci nebude stačit jen jedna raketa vyslaná k orbitě. Budete jich muset postavit hned několik, protože poslouží k transportu materiálu pro vybudování mezihvězdného plavidla. Platforma pak bude hlavním dopravním prostředkem mezi čtyřmi novými planetami, kdy každá bude mít odlišný vizuál, unikátní zdroje, výzvy, herní mechaniky a samozřejmě i nebezpečné emzáky.

Tým z Wube Software slibuje, že to, v jakém pořadí objekty navštívíte, bude mít strategický dopad na hratelnost. Už jen kvůli tomu, že technologický strom bude od základu překopaný. Některé technologie, ke kterým jste měli přístup v základní hře, tak budou k odemčení až na jiné planetě. Týkat se to bude především těch nejlepších modulů a nejpokročilejší výzbroje. I proto bude Factorio: Space Age nejlepší rozehrát znovu a projít si kampaní pěkně od začátku.

Vydat vesmírné rozšíření potrvá zhruba rok. Dohrát celou hru včetně meziplanetárního putování by pak mělo trvat asi 80 hodin. Vývojáři si dávají záležet na tom, aby průchod základní hrou urychlili bez toho, aniž by museli mechaniky příliš zjednodušovat. Chtějí zkrátka trefit vyváženost tak, aby Factorio: Space Age bylo stále lákavé pro nováčky, ale i ostřílené veterány.

Nejnovější články