Endless Space 2 je dočasně zdarma, ve velké slevě a ještě dostane nové DLC
zdroj: tisková zpráva

Endless Space 2 je dočasně zdarma, ve velké slevě a ještě dostane nové DLC

6. 9. 2019 16:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Na Steamu odstartovala „víkendová“ akce se sérií Endless. Uvozovky jsou na místě, protože se akce prakticky protáhne až do úterý a víkend vlastně ještě nezačal. Na Steamu je standardně několik takových akcí, ale větší pozornost si podle nás zaslouží právě Endless hry.

Akce láká na ochutnávku dvou z nich – Endless Legend a Endless Space 2. Oba tituly můžete odteď až do pondělního večera hrát zdarma. A když se vám zalíbí, můžete si je následně přidat do knihovny za čtvrtinovou cenu. Za stejný zlomek ceny je v nabídce i Dungeon of the Endless (případně jeho kolekce se všemi DLC). Kolekce prvního Endless Space je dokonce za pouhé jedno euro.

Pozastavme se nad praktickým příkladem. Poprvé si vyzkoušíte vesmírnou strategii Endless Space 2, zaujme vás natolik, že se rozhodnete obětovat těch 10 eur a vlastnit ji navždy (nebo dokud Steam nezavřou) a následně zjistíte, že vám základ nestačí.

Nevadí! Endless Space 2 má přehršel rozšíření, která jsou rovněž v pěkných slevách, zároveň je zde možnost koupě celého bundlu, starter packu, kolekce, digitální verze… Bůhví, čím vším se tyto balíčky liší. Každopádně, pokud vám to stále bude málo nebo jste z těch, kteří mají ve vesmíru nalítané stovky hodin, pak vás jistě zajímá další nové rozšíření.

zdroj: Archiv

V DLC Awakening povstane další hratelná frakce Nakalim, která byla kdysi roztažená po celé galaxii, než zažila úpadek po vyvraždění jejích bohů – Ztracených. Proroctví o jejich návratu se ale pomalu naplňuje a Nakalim začíná být další důležitou figurkou na černém plánu plném zářivých hvězd.

Frakce Nakalim začíná s pokročilými technologiemi, ale na druhou stranu silně ztrácí ve výzkumu. Aby se nováčci přiučili novým technologiím, musí se pídit po ztracených relikviích. Hrdinové Nakalimu se proto specializují na průzkum, vývoj systémů a diplomacii. Svůj vliv šíří skrze síť chrámů.

Nakalim má dobré vztahy s Říšskou akademií, která spravuje hvězdné systémy a flotily a kolonizuje nové světy. Její vůdce Isyander vás pověří výpomocí s jeho expanzí, za což vás odmění rolí v Akademii nebo pojmenovanou lodí.

Pokud vám Nakalim a Akademie přijdou dostatečně zajímavými přídavky, tak vyhlížejte DLC Awakening, které vyjde 12. září.

Nejnovější články