Čínský Tencent kupuje většinový podíl u autorů série Dying Light
zdroj: Foto: Techland

Čínský Tencent kupuje většinový podíl u autorů série Dying Light

25. 7. 2023 10:15 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Začíná se zdát, že čínský gigant Tencent má své prsty skoro ve všech herních studiích. Svůj podíl má v Ubisoftu, Remedy či dokonce v českém Bohemia Interactive, kdy mezitím vlastní třeba britské Sumo Digital nebo Turtle Rock Studios, tedy autory kooperací Evolve a Back 4 Blood. A nyní přichází další pomyslný „skalp“, tentokrát v podobě polské společnosti Techland.

Firma, kterou můžete znát díky značkám Call of Juarez a Dying Light, na svých stránkách oznámila, že po mnoha letech vstupuje do další velké kapitoly své existence po boku nového partnera, kterým je právě Tencent. Ten se má v brzké době (po vyřízení byrokratických náležitostí) stát majitelem většinového podílu ve studiu.

„Spojení s Tencentem nám umožní naplno pokračovat ve vývoji našich her. Vybrali jsme si spojence, který v minulosti uzavřel partnerství s některými nejlepšími světovými videoherními společnostmi a pomohl jim dosáhnout nových výšin při respektování jejich způsobu práce,“ okomentoval novinku Paweł Marchewka – šéf studia Techland.

Společně s tím dodává, že si studio má ponechat práva na své značky, stejně jako kompletní kreativní svobodu. Výrazné změny by neměly nastat ani ve složení týmu, jemuž i nadále bude šéfovat právě Marchewka.

zdroj: vlastní video redakce

Jak moc, případně jakým směrem se tato změna v budoucnu projeví v tvorbě studia, ukáže teprve čas. Nicméně Tencent si tímto krokem pouze a jen umocňuje pozici světové herní jedničky, a to i přes komplikovanější loňský rok, během kterého zaznamenal pokles tržeb o zhruba 7 miliard dolarů oproti roku 2021.

Nejnovější články