Tencent chce údajně zvýšit svůj podíl vlastnictví Ubisoftu
zdroj: Foto: Ubisoft

Tencent chce údajně zvýšit svůj podíl vlastnictví Ubisoftu

4. 8. 2022 15:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Tencent, jedna z největších světových herních firem (a největší čínská), plánuje ještě více upevnit svou pozici na západních trzích a hodlá k tomu využít vydavatelský dům Ubisoft. Dnes o tom informovala agentura Reuters.

Čínský gigant si v Ubisoftu už v roce 2018 zakoupil 5% podíl, nyní ovšem jeho vedení údajně oslovilo bratry Guillemotovy s nabídkou výrazného navýšení. Tencent se totiž chce stát většinovým akcionářem ve společnosti, která má na svém kontě značky, jako je Assassin's Creed, Far Cry a mnoho dalších.

V tuto chvíli není jasné, o jak velký podíl má Tencent zájem, anonymní zdroje obeznámené se situací ovšem agentuře Reuters potvrdily, že cílem firmy je pozice největšího samostatného držitele akcií. Hodnota Ubisoftu je momentálně vyčíslena na 5,3 miliardy dolarů.

Čínská firma je údajně připravena zaplatit 100 eur za akcii, zatímco v roce 2018 platila 66 eur. Více než 80 % akcií firmy je údajně vlastněno veřejnými akcionáři, cena akcií po zveřejnění zprávy poskočila o 16 procent. 

Zdroje, které si nepřály být jmenovány, hovoří o tom, že pro Tencent je úspěch akvizice velmi důležitý a firma vnímá Ubisoft jako důležitý strategický element. Už v květnu se údajně zástupci Tencentu sešli s členy rodiny Guillemotů, kteří Ubisoft založili a vlastní. Ani jedna ze stran se k situaci ovšem dosud oficiálně nevyjádřila.

Nejnovější články