Tencent kupuje Sumo Digital, tvůrce Sackboye a Hooda, za 27,5 miliardy korun
zdroj: Foto: Sumo Digital

Tencent kupuje Sumo Digital, tvůrce Sackboye a Hooda, za 27,5 miliardy korun

20. 7. 2021 9:00 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Druhá největší čínská technologická společnost a největší herní společnost na světě Tencent se chystá k pozření dalšího herního studia. Tentokrát si posvítila na britské vývojáře ze Sumo Digital a jejich 14 studií rozesetých po celém světě, v nichž Tencent již má menšinový podíl. Mluví se o částce 1,27 miliardy dolarů za kompletní akvizici, tedy zhruba 27,5 miliardy korun. A nejedná se o žádné zákulisní drby, jelikož se k věci vyjádřili samotní zakladatelé Sumo Digital.

Jsou konkrétně tři – Carl Cavers, Paul Porter a Darren Mills. Cavers mluvil za všechny, když přiznal, že jsou natěšení, co pod novou střechou dokáží a zdůraznil, že jsou odhodlaní pokračovat ve svých rolích. Jinými slovy, nikdo z nich by neměl přijít o práci a nemělo by se změnit nic na tom, jak Sumo Digital funguje.

A jak vlastně funguje? Na jedné straně vyvíjí vlastní hry jako skvělý Sackboy: A Big Adventure či hrozný Hood: Outlaws & Legends. Rovněž dělá hry na zakázku a v neposlední řadě funguje jako studio vypomáhající s vývojem jiným. Díky tomu je podepsané pod sériemi jako Hitman, Forza či Crackdown.

Pokud akcionáři studia přistoupí na nabídku Tencentu, stanou se nedílnou součástí giganta, který jenom v minulém roce investoval do 31 herních společností, jak informoval PC Gamer. A letos vám jistě neuniklo, že část ze svých zjevně nekonečných finančních zásob vložil i do českého studia Bohemia Interactive.

Nejnovější články