Baldur's Gate III se dostal mezi 10 nejhranějších titulů v historii Steamu
zdroj: Foto: Larian Studios

Baldur's Gate III se dostal mezi 10 nejhranějších titulů v historii Steamu

7. 8. 2023 10:01 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Vydání dlouho očekávaného epického RPG Baldur's Gate III se neslo v boření rekordů na Steamu. Už minulý týden v den vydání jsme psali o tom, kterak epické digitální D&D dobrodružství mělo na platformě druhý nejsilnější start v letošním roce. Víkend ale zamíchal kartami a katapultoval Baldur rovnou do první desítky nejhranějších her vůbec.

V neděli v podvečer k Baldur's Gate III usedlo více než 814 tisíců hráčů a hráček najednou. Tím se dostal na 9. místo nejhranějších her v historii digitálního obchodu od Valve. Hra překonala takové tituly jako Call of Duty, Valheim nebo battle royale Apex Legends. Na zdolání osmé příčky, kterou brání další letošní silný start, Hogwarts Legacy, zbývá něco málo přes 65 tisíc hráčů a hráček. O tom ale nejspíš rozhodne zase až příští víkend. To totiž zpravidla k počítačům usedá nejvíc lidí.

V kontextu aktuálních čísel pak byl Baldur's Gate III celkově druhou nejhranější víkendovou hrou. Překonal populární multiplayerové tituly jako DOTA 2, PUBG nebo GTA V a prohrál pouze s Counter-Strike: GO. A to je pro na příběh zaměřené výpravné fantasy RPG zatraceně velký úspěch.

V Larian Studios sice mohou bouchat šampaňské, ale vývojářskému týmu práce ještě tak úplně neskončila. Jednak můžeme očekávat aktualizace (podobně jako například první hotfix, který opravuje desítky bugů), jednak se na 6. září ještě chystá vydání verze pro PlayStation 5.

Nejnovější články