Baldur's Gate III je na Steamu druhým největším launchem letošního roku
zdroj: Larian Studios

Baldur's Gate III je na Steamu druhým největším launchem letošního roku

4. 8. 2023 11:20 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Dlouho očekávané výpravné RPG Baldur's Gate III zažilo masivní start na Steamu: Včera večer, tedy v den vydání, ho hrálo 472 136 hráčů a hráček. Jde tak prozatím o druhý nejsilnější start v letošním roce, byť rozdíl mezi prvním a druhým místem je propastný, jak si ukážeme za chvilku. Na třetím místě je pak spuštění předběžného přístupu pro Sons of the Forest se 414 257 hráči.

Zlatá medaile zatím patří Hogwarts Legacy, které v jeden moment hrálo až 879 308 lidí, což je osmé místo v historickém žebříčku platformy. Z čistě singleplayerových her Harryho Pottera porazil akorát Cyberpunk 2077, který zatím drží maximum v podobě 1 054 388 hráčů.

Abyste si o popularitě Baldur's Gate III udělali lepší představu, prozatímní špička maximálního současného počtu hráčů je jen o 800 hráčů a hráček nižší než dosavadní rekord Falloutu 4. Což je pro značku, která byla přes dvacet let víceméně u ledu, pozoruhodný úspěch. A to ještě možná bude úspěšné postapokalyptické RPG brzy překonáno, protože se blíží víkend.

Baldur's Gate III vyžaduje stažení zhruba 120 GB dat, což platilo i pro majitele předběžného přístupu. Steam tento nával ustál s grácií: Na křivce pádů a nedostupnosti klienta je sice vidět ošklivý zub, ale problémy nahlásilo pouze 130 uživatelů. U nás si už můžete přečíst, co si o Baldur's Gate III myslí v průběžné recenzi Vašek a za jaké postavy se rozhodla hrát redakce.

Nejnovější články