Akční RPG Death’s Gambit s nesmrtelnými bossy vyjde během letních prázdnin
zdroj: tisková zpráva

Akční RPG Death’s Gambit s nesmrtelnými bossy vyjde během letních prázdnin

11. 5. 2018 9:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ani bych se vám nedivil, kdybyste na tuhle pixelartovou plošinovku s náročnými boss fighty zapomněli. Vždyť se nám Death‘s Gambit představila již před dlouhými čtyřmi lety a naposledy si získala naši pozornost před dvěma roky videem představujícím bosse. V mezidobí jste se možná uchýlili k obdobné Salt and Sanctuary či Dead Cells v early accessu, ale za pár měsíců od nich můžete odtrhnout zrak.

Death’s Gambit z vás udělá pravou ruku smrti, která v jejím jménu čistí svět od přerostlých strážců. Hlavním lákadlem jsou bezesporu souboje s bossy, na které neplatí ani tolik síla, jako vychytralost. Každý takový střet s nesmrtelným titánem po vás vyžaduje nový přístup k boji, na jehož základě jste odměněni adekvátním pokladem.

Bossové po svém vyřízení opět povstanou, ale už vám nebudou stát v cestě. Budete-li mít chuť, můžete je opět vyzvat na souboj, zkusit třeba jinou taktiku a zasloužit si tak jiný loot. Ale pozor, podruhé už to tak snadné nebude. Natož pak potřetí, počtvrté atd.

Na výběr máte z desítky zbraní od dlouhých mečů, přes kosy a halapartny, až po luky. Ještě důležitější než samotná zbraň jsou schopnosti, které si s ní osvojíte. Postupem času si svou postavu přizpůsobíte na míru osobnímu stylu a snáz se prosekáte zástupem nepřátel.

A jakmile jednou dojdete na konec, můžete si to celé dát od začátku v módu NewGame+. Ten vám poskytne rozšířené nastavení obtížnosti, abyste čelili vašemu skillu odpovídající výzvě. Death’s Gambit nevypadá vůbec špatně – jak po stránce hratelnosti, tak i pixelartu – a mohla by bez výčitek stanout po boku podobných a hlavně povedených castlevanií. Adult Swim Games se s ní chystají na PC a PS4 14. srpna.

Nejnovější články