Vietcong - návod 2.část
zdroj: tisková zpráva

Vietcong - návod 2.část

13. 7. 2003 0:00 | Návod | autor: Redakce Games.cz |

Taktickou akci Vietcong od brněnského Pterodonu stále hraje spousta lidí a nejen proto jsme připravili podrobný návod, jehož závěrečná část vám pomůže v boji proti Vietnamcům v šesté až jedenácté misi.

Autor: Medik
Publikováno: 13.července 2003


Zvětšit zdroj: tisková zpráva O úspěšné taktické akci Vietcong od brněnského Pterodonu a Illusion Softworks jsme na Tiscali Games psali už tolikrát, že ji každý pravidelný čtenář musí velmi dobře znát. Měli jsme tu recenze singleplayeru a multiplayeru, první dojmy z testovacího MP dema, reportáž z Vietcong party, první a druhý rozhovor s Jarkem Kolářem o vývoji hry, spoustu novinek a trailerů, české hratelné demo, poslední patch v1.2 nebo obecné tipy a triky pro hraní.

Přesto se našla řada lidí, kterým dělá dokončení Vietcongu nemalé potíže, a proto přínášíme podrobný návod, který začal nedávno první částí a nyní v něm dořešíme druhou polovinu singleplayerových misí ze hry. Pokud vás od trápení nezachrání ani naše pomocná ruka, máte možnost v nejhorší nouzi použít cheaty nebo unlocker pro zpřístupnění všech levelů atd., ale tím si samozřejmě pokazíte požitek ze hry, takže to nedoporučujeme. Pojďme na věc:

6. kapitola

 Jízda serpentinami
Jeďte po cestě pořád rovně až k chatrči, tam se z rádia dovíte o útoku na pevnůstku LLDB. Pokračujte pořád rovně, až se po strastiplné cestě dostanete na kopec s přehrazenou cestou. Zde vstupte a pokračujte dál.

 Pevnůstka
Vyslechněte si rádio a pokračujte po cestě, kde narazíte na předsunutou dvojici nepřátel, které zlikvidujte. Vydejte se po cestě dolů, kde na vás čeká asi 10-15 nepřátel, které vyřiďte. Teď se vám ozve rádio s žádostí o zničení minometů, mě se stalo, že po vyslechnutí jsem neměl čas minomety zničit a mise byla neúspěšná, proto si rádio vyslechněte až po zničení minometů. Dále jděte vpravo směrem na jih až k pobřeží, tam se schovává napravo od chatrče první minomet, tak to kolem něj vyčistěte. Pokračujte po pobřeží, kde narazíte na zbývající dva minomety, které taktéž zničte.

Pak se vydejte k pevnůstce LLDB směrem na sever. Na cestě k pevnůstce sestřelte odstřelovače, který se nachází napravo od vás na velkém kopci. Prostřílejte se do pevnosti a obsaďte jižní zákop (odtud je hlavní nápor útoku). Nepřítel prorazí opevnění z jihu, severu i východu - všechny je postřílejte. Pokud vám došla munice, tak v podzemním skladu uprostřed pevnosti je velká zbrojnice. Až útok vymizí, tak si vyslechněte rádio a hurá domu.

7. kapitola

 Rádiová přenoska
Obrázek zdroj: tisková zpráva Ještě před začátkem mise vám doporučuji se vybavit útočnou puškou jako je M-16 nebo AK-74, budete jí sakra potřebovat. Hned na začátku se objevíte ve vrtulníku jako kulometčík. Musíte zničit minometné postavení, které se nachází u lesa napravo od vás. Až to uděláte, vrtulník s vámi obletí několikrát pevnost, takže střílejte na vše, co se hýbe, nebo vypadá podezřele, samozřejmě mimo vlastní pevnost. Když s vámi vrtulník přistane, vydejte se k severovýchodnímu zákopu, zde si doporučuji nanosit zbraně a to z krytu zprava (granátomet a M-60) a ještě z vedlejšího nalevo (M-1 s optikou). Pak se vraťte do zákopu na severovýchodě, kde si vyslechněte rádio a použijte M-1 dřív, než se setmí.

Až se setmí, vyslechněte si rádio a popadněte M-16 nebo M-60 a připravte se na tvrdou obranu. Občas se vyplatí na dálku použít granátomet. Naopak pokud se nepřítel dostal pod vás, je nejúčinnější použít granát. Pokud vám dochází munice, tak si ji nezapomeňte brát od ženisty (pouze americké zbraně). Soustřeďte se na obranu vašeho perimetru a nikoho nepusťte dovnitř, jinak vyhodí vysílačku do vzduchu a mise bude neúspěšná. Až se útok trochu uklidní, vyslechněte si rádio. Pak bude útok volně opadávat, takže si opět vyslechněte rádio a počkejte na vrtulník, který vám zajistí ústup. Až přiletí, nastupte a s chutí pryč.

8. kapitola

 Havárie v džungli
Obrázek zdroj: tisková zpráva Po úvodní animaci si vyslechněte rádio a nechte stopaře, ať vás vede, po chvilce narazí na past (bambusové bodce), obejděte jí a pokračujte dál. Po pár krocích potkáte dva bunkry s několika nepřáteli. Dobijte je přímým útokem podpořeným několika mířenými granáty. Poté, co je zneškodníte, prohledejte je - v jednom z bunkrů se nacházejí granáty. Kousek po cestě se schovává ještě jeden bunkr, který je však slabě hlídán, takže jej dobijte obdobně jako předtím.

Vydejte se po cestě dál, ale pozor na past hned před vámi (bambusové bodce). Obejděte jí, vyslechněte si rušené rádio a nechte stopaře pokračovat cestou dál. Až uvidíte trosky zřícenin, připravte se na obranu (nejlepší je opevnit se uprostřed trosek). Nepřítel půjde ze všech stran - až se o něj postaráte, vydejte se cestou směrem na sever. Vyslechněte si rádio a pokračujte v cestě až ke skále, na kterou vylezte.

 Dobývání kopce
Obrázek zdroj: tisková zpráva Až vám budou sděleny instrukce v rádiu, nechte stopaře najít spojenecké jednotky. Po chvilce běhu najdete „pěst Delta“. Nyní si vyslechněte rádio a vydejte se na východ, kde se nachází „pěst Bravo“, u které vám budou rádiem sděleny další instrukce. Pak zlikvidujte útočící jednotky před vámi a dostaňte se až k sestřelené helikoptéře, kde vyčistěte okolí. Pokračujte na kopec směrem na západ, až k hořícímu vrtulníku (nelezte k němu blízko, jinak z vás bude hořící pochodeň). Vyčistěte okolí a zavolejte dělostřeleckou podporu na kopec na západě, který je dobře hlídán.

Až palba utichne, poslechněte si rádio a prokličkujte mezi ostnatými dráty na kopec, kde obsaďte první zákop. Z něj postřílejte zbytek nepřátel. Dejte si pozor na kulometná hnízda, která jsou ve skále napravo. Obejďte je obloukem a zničte je granátem. Pokračujte směrem na severozápad, kde najdete vchod do podzemí. Opět si vyslechněte rádio a vzhůru do kopce prostřednictvím tunelu. Pokračujte rovně až ke křižovatce, kde se dejte rovně, tam na vás čeká jeden nepřítel, kterého vyřiďte. Až to s ním skoncujete, pokračujte dále (kde můžete narazit na pár kulometčíků, to záleží na tom, jestli jste zničily kulometná hnízda ve skalách) a po chvíli vyjděte ven.

 Ruiny
Po zjištění, že je s vámi jen zdravotník a radista, si vyslechněte rádio a pokračujte zákopem až k protileteckému kanónu, kde narazíte na skupinku nepřátel. Položte C4 a pokračujte k ruinám směrem na severovýchod, tam se skrývá jeden voják - vyřiďte ho (zde vás opustí radista). Vyslechněte si rádio a pokračujte ke vchodu do podzemí, ten se nachází napravo od vás. Hned na jeho začátku na vás čekají dva vojáci, které zlikvidujte a vydejte se doleva. Cestou uslyšíte střelbu, tudíž rychle vběhněte do místnosti, odkud se ozývá a osvoboďte zajatce, kterého se právě chystá nepřítel zastřelit (pokud budete pomalejší, zajatec zemře).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Pokračujte tunelem dále na západ, až se dostanete k východu - pozor je hlídán několika vojáky ze všech stran, takže je zlikvidujte. Vylezte po ruinách nahoru a pokračujte tunelem dál. Na konci tunelu čeká pár vojáků, které zastřelte, až tak učiníte, dejte se doleva, kde se nachází druhý protiletadlový kanón a použijte C4. Pozor na věž s oknem naproti vám, kde se skrývá jeden voják, kterého zlikvidujte několika mířenými dávkami. Vydejte se k věži a dejte se cestou na jih. Až se dostanete na otevření prostor, buďte opatrní! Je tu schováno několik nepřátel. Vběhnete do vchodu v podzemí a odtud zbytek nepřátel postupně zneškodněte.

 Zával
A opět je tu jeden tunel. Postupujte rovně tunelem a po chvíli narazíte na chodbu se dvěmi místnostmi napravo, vyčistěte je. Pokračujte tunelem, až narazíte na temný vchod (po chvíli se za vámi zavalí východ) vedoucí do chodby s několika místnostmi po obou stranách, na jejímž konci je několik nepřátel. Vejděte do místnosti vlevo, nachází se zde zbrojnice, tak se vybavte a pokračujte chodbou dál, kde pobijte nepřátele. V místnosti si vyslechněte rádio a slezte studnou dolu. Hned napravo je schován jeden voják, kterého zastřelte.

Pokračujte tunelem dál, až se dostanete do místnosti plné nepřátel, které postřílejte. Nyní se vydejte chodbou směrem na jihovýchod, kterou projděte až k první křižovatce. Na křižovatce se dejte cestou vpravo, kde se po pár metrech propadnete šachtou dolu. Vyslechněte si rádio a pokračujte k rozcestí. Zde se nachází ohromný labyrint chodeb a je nutné najít křižovatku s motykou uprostřed (opět si dělejte značky nožem, nebo použijte jeskyňářskou pomůcku, že půjdete jen jedním směrem a to buď pořád doleva nebo pořád doprava). Až najdete křižovatku s motykou, dejte se doleva a dojdete k zatopené chodbě, tu proplavte pod vodou. Poté se dejte na rozcestí doprava a na dalším zahněte vlevo, sláva.

 Uteč
Obrázek zdroj: tisková zpráva Po vyslechnutí rádia pokračujte chodbou rovně, dostanete se na křižovatku, kde se dejte doprava a na další opět doprava. Zde spí jeden voják na tiché zabití a vraťte se na rozcestí, kde se dejte tunelem doleva a za chvíli opět doleva, nachází se tam jeden z několika tunelů (tento tunel mi připadá nejvhodnější). Nevylézejte z tunelu hned, ale počkejte, až se hlas nepřítele vzdálí dál. Vylezte a ihned si lehněte (nezapomeňte si vypnout baterku). Proplazte se za dům na jihozápadě, je zde zbrojnice. Opatrně a hlavně nepozorovaně vlezte do chatrče a dovybavte se. Až to uděláte, schovejte se za bedny s výhledem na muže u ohně a použijte granát, zbytek postřílejte.

Až vesnici zlikvidujete, vyslechněte si rádio a vydejte se cestou směrem na východ. Cestou narazíte na ojedinělý odpor, který zničte nebo utečte, za okamžik se dostanete k pobřeží, podél kterého pokračujte směrem na východ. Pak dorazíte k místu, kde se dá z vody vylézt. Jděte do džungle směrem na východ, tam se nachází trosky chrámu. Projděte vchodem a schovejte uprostřed trosek za zídkou směrem k východu. Vyslechněte si rádio a připravte se na obranu, kterou odsud snadno odrazíte, mezitím dorazí vrtulník, do kterého nastupte.

9. kapitola

 Potok
Po vystoupení z vrtulníků odešlete rádiovou depeši a nechte stopaře, aby vás vedl. Ten před potokem najde past (granát s lankem), kterou zlikvidujte a pokračujte dál. Vyslechněte si rádio a asi po sto metrech narazí stopař na další past (opět lanko s granátem), obdobně jí zlikvidujte a jděte korytem potoka dál. Zhruba dvě zatáčky po pasti narazíte na první odpor, se kterým se vypořádejte. Vyslechněte si rádio a opatrně jděte dál, neboť vám jde naproti četa nepřátel. Od severu až ke konci mapy budete potkávat slabší odpor, který je snadné zničit. Na konci mapy zjistíte, že se potokem nedá projít, a proto nechte stopaře najít cestu džunglí. Ta se nachází na severu, teď si jen znovu vyslechněte rádio.

 Poblíž vesnice Bahnar
Po podání hlášení nechte stopaře pokračovat do vesnice. Cestou vás upozorní stopař na past, kterou tradičně zneškodněte. Za ní následuje první kontakt a poté další past, tak ji vyřiďte. Po malé chvilce narazíte na léčku, proto se skryjte za kameny před vámi a léčku odražte. Jděte po cestě dál, až narazíte na mrtvé Montanany. Zde podejte hlášení.

 Vesnice Bahnar
Obrázek zdroj: tisková zpráva Doposlechněte si hlášení a pokračujte k vesnici, kde zjistíte, že jste dorazili příliš pozdě. Nyní vás překvapí minometná palba, tudíž se stáhněte k potoku, kde si vyslechněte rádio. Pak pokračujte korytem potoka směrem na západ a obejděte vesnici. Až jí obejdete, zaútočte na kopec vedle ní (nalevo od vesnice), kde se schovává minomet a středně početné družstvo, které pozabíjejte. Nechte stopaře pokračovat dál. Ten vás dovede na sever ke skalám, mezi nimiž se schovává skupinka vojáků.

Až je vyřídíte, pokračujte cestou do džungle, kde se nachází početná skupina nepřátel. Probijte se do zákopu na východě a obsaďte ho. Odtud se braňte, než se vám ohlásí rádio s depeší o vyzvednutí. Vylezte ze zákopu a nechte stopaře najít přistávací zónu, která se nachází jihozápadně od vás na druhé straně potoka. Tam si vyslechněte rádio a počkejte na vrtulník.

10. kapitola

 Most
Obrázek zdroj: tisková zpráva Cestou k mostu narazíte na skupinky nepřátel, které zničte kulometem. Až se dostanete na dostřel k mostu, tak zahajte palbu a vyčistěte, co se dá. Za chvíli přiletí letadla, která, jak se dalo čekat, most nezničí a tak je opět všechno na vás. Až vrtulník přistane, vystupte a běžte k vrcholku vedle prvního vraku zničeného auta. Odtud postřílejte vše naproti vám směrem k mostu. Až se tak stane, pokračujte dále a obsaďte pevnůstku na kopci napravo. Odtud pobijte nepřítele na druhém konci mostu. Pak se k němu vydejte a na jeho konci slezte. U obou pilířů upevněte C4 a to samé udělejte na druhé straně. Nyní si vyslechněte vysílačku a vraťte se, respektive prostřílejte na místo přistání. Nastupte a vychutnejte si dobře odvedenou práci.

11. kapitola

 Přicházejí
Před touto misí si pořádně rozmyslete, čím se vybavíte. Ideální je útočná puška jako je M-16 nebo AKáčko. U téhle mise je dost obtížné popsat správný postup, jelikož vše záleží na vás - kde nepřítel pronikne. Postupujte mezi zákopy z jednoho konce na druhý a střílejte po všem, co se nachází na druhé straně. Pokud je nepřátel moc, odpalte miny (odpalovací zařízení se nachází uprostřed zákopu a v každém kulometném krytu). Dejte si pozor na vojáky s dřevěnými můstky, ty ničte především. Když už se stane, že voják můstek položí přes příkop, použijte granát, který na 100% prkno zničí. Po deseti minutách se útok bude zpomalovat.

 Příliš mnoho cílů
Obrázek zdroj: tisková zpráva A ještě jednou to samé v noci. Opět buďte neustále v pohybu mezi zákopy a v nejhorších případech odpalte miny. Nepřítel bude utočit tam, kde předtím použil dřevěný mostík. Po chvilce bojů vám kapitán sdělí, abyste se stáhl do vnitřního perimetru, tak se stáhněte na severovýchod k dveřím obraného valu. Až uvidíte přicházet první nepřátele, odpalte benzínové sudy - odpalovací zařízení se nachází napravo ode dveří.

 Poslední boj
Obrázek zdroj: tisková zpráva Po nemilém překvapení a rychlém brífinku se vydejte zákopem na východ (C4 nikde nehledejte, máte jí automaticky u sebe) ke křižovatce, kterou vyčistěte. Ještě než se dáte doprava, hoďte pár granátu do zákopu vpravo. Pak proběhněte na rozcestí (držte se levé stěny, jinak vás tank dostane). Zde si můžete vybrat, jestli se dáte doleva nebo doprava - vyjde to nastejno, jelikož obě cesty vedou k tanku. Pokud se vydáte vpravo, dejte si pozor na kulometné hnízdo napravo od tanku, které vyřiďte granátometem. Proběhněte pod most s tankem a klávesou F použijte C4. Gratuluji, právě jste prošli vietnamským peklem živí.

Stáhněte si: Singleplayer demo, Multiplayer demo a patch, Trailer, Machines trailer, Weapons trailer, Final trailer, PCGames trailer, Cheaty, Ukázky českého dabingu, Screenshoty, Patch

Související články: Návod 1.část, Rozhovor o české verzi, Recenze singleplayeru a multiplayeru, Tipy a triky, Vietcong party reportáž, První dojmy z dema, Rozhovor z října 2002, Novinky, Vietcong jedničkou v Německu a dvojkou v Anglii


 
Medik
připravil: jd


 
 

Nejnovější články