Zákl.desky s přibalenými procesory Athlon 64
zdroj: tisková zpráva

Zákl.desky s přibalenými procesory Athlon 64

5. 9. 2003 20:20 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Taiwanští výrobci základních desek se chtějí pojistit proti případnému nedostatku procesorů Athlon 64 a tak přišli se zajímavou obchodní strategií.

Začali vyjednávat s AMD o přímých dodávkách procesorů, které by potom přibalovali ke svým základním deskám a takto vzniklý "balíček" by potom prodávali finálním zákazníkům. S odvoláním na manažary firem Asus, ECS, MSI a Gigabyte to uvedl server DigiTimes. Další neméně zajímavá věc je, kolik takový "balíček" bude stát. Pro představu - Athlon 64 s výkonnostním ratingem 3200+ je AMD oceněn na 416 dolarů za kus a jeho další high-end verze může také stát třeba 600 dolarů. K tomu si kupující bude muset připočíst cenu za základní desku (například s čipsetem VIA K8T800), která múže být cca 160 dolarů - nebo vyšší. Ale nepředpokládá se, že by byla nižší než 130 dolarů za kus, neboť to jsou výrobní náklady na jednu desku.
Pokud se podaří dotáhnout tento záměr do zdárného konce, potom jsem velice zvědav na distribuční politiku, která bude dopomáhat zmíněným "balíčkům" na cestě k zákazníkovi. Jestli to prodejci budou dělat tak, že budou držet na skladě několik krabic s deskami jenom proto, že uvnitř je zrovna verze procesoru, kterou momentálně nikdo nechce? Nebo vymyslí nějaký neotřelý trik a balíčkování nakonec bude úspěšné - těžko říct. Možná by tato politika měla úspěch, kdyby byl balíček prodáván s nějakou výraznou slevou, ale z minulosti víme, že podobné pokusy dopadly velice špatně.

zdroj: DigiTimes

cappy

Nejnovější články