Vybuchující kondenzátory na deskách ASUS
zdroj: tisková zpráva

Vybuchující kondenzátory na deskách ASUS

17. 1. 2004 15:15 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Stárý známý problém už je zase tady.

Kdysi postihl sérii základních desek Abit a v těchto dnech se defektní kondenzátory nevyhnuly ani tak oblíbenému výrobci, jakým je ASUS. Popis celého problému najdete na těchto stránkách přímo u ASUSu. Týká se nových motherboardů K8V Deluxe s čipsety VIA K8T800 (+VT8237) pro procesory AMD Athlon 64 s paticí Socket 754. Deska už získala řadu prestižních ocenění v řadě papírových i internetových magazínů. Je tedy pravděpodobné, že se mezi Athlonu 64 chtivé jedince velice rychle rozšíří.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Pokud i vy máte pocit, že je váš počítač s touto základní deskou nestabilní nebo pracuje nesprávně, musíte prověřit celkem 9 kondenzátorů (obrázek) CE18, CE19, CE20, CE21, CE22, CE25, CE38, CE39, CE45 a přesvědčit se, že jsou neporušené a nevytéká z nich elektrolyt. Jejich označení na boku by mělo být RZL 0333 (obrázek). Jakmile zjistíte nějaký problém, utíkejte základní desku reklamovat.

Ale pozor. ASUS se sice k problému postavil čelem, avšak máme zprávy, že tyto kondenzátory nepoužívá jenom ASUS, ale i řada jiných výrobců. To znamená, že se tento problém může projevit i na jiných základních deskách. Problém je také v tom, že se tato závada nemusí projevit hned nebo po pár týdnech provozu. Dokonce se také nemusí projevit nikdy. Podle technické podpory ASUSu se totiž týká jenom několika málo procent desek.

zdroj: ASUS

cappy

Nejnovější články