Rozšiřující hardwarová výbava pro Xbox 360
zdroj: tisková zpráva

Rozšiřující hardwarová výbava pro Xbox 360

10. 8. 2006 22:22 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Microsoft uvolnil detailnější informace týkající se přídavných zařízení, které mají vylepšit funkčnost konzole Xbox 360.

Spekuluje se, že tak zahájil dlouho očekávaný a připravovaný útok na Playstation 3. Jednoduše nechce dát zákazníkovi jediný důvod, proč by měl koupit PS3 a ne Xbox 360. Vedle HD DVD mechaniky dostane Xbox 360 ještě kameru, která umožní komunikaci a stejně tak dokáže rozpoznat gestikulaci pro použití ve hrách (..kde jsem to už viděl? No nic). K tomu bezdrátová sluchátka s mikrofonem pro chatování při hraní a bezdrátový volant s force-feedbackem (silovou zpětnou odezvou). Dalším lákadlem má být blíže nespecifikovaný počet exkluzivních her, které budou dostupné jenom na Xboxu.
Jenom připomenu, že nabídka exkluzivních her pro Xbox 360 bude letos na podzim docela slušná - dočkáme se mj. Gears of War, Forza Motorsport 2, Viva Pinata, Mass Effect, Dead Rising a mnoho dalších, multiplatformních. Do toho se mohou přimíchat i slevy. Konzole momentálně stojí 299 v Core a 399 dolarů v Premium verzi, ale existují jisté náznaky, že může být v případě potřeby ještě zlevněna, i když to Microsoft oficiálně popřel. Vše ale záleží na tom, jak se budou jednotlivé hry prodávat a jestli se s jejich pomocí podaří postupně zredukovat monstrózní ztráty, kterou způsobil vývoj a později výroba špičkového hardwaru pro X360.

Nad tím také visí otazník, protože se objevují stále nové případy pirátění konzole ve velkém. V Jižní Koreji už podle zpráv místních prodejců dokonce frčí prodeje Xbox 360 s modifikovaným firmwarem pro DVD mechaniku. U takto upravené verze nemusí novopečený uživatel používat originální hry, ani nemusí mít technické znalosti. Tamní verze magazínu Gamespot informuje o tom, že upravená konzole stojí sice o 60 Euro více, ale zpirátěné hry je možné pořídit za přibližně 12 Euro, zatímco normálně stojí (v přepočtu) průměrně 33 Euro. Microsoft varuje, že majitel nelegálně modifikované konzole nebude mít záruku na hardware a že se může dostat do křížku se zákonem. Po napojení na Xbox Live! prý výrobce zjistí nabourání konzole a údajně má dojít k aktualizaci softwarových ovladačů, které zabrání dalšímu pirátění, ale otázkou je, jestli to pomůže. A navíc se nezdá se, že by existovala nějaká skutečně funkční možnost, jakou by mohl Microsoft použít, aby nelegálnímu počínání zabránil, když se uživatel nepřipojí na net.

zdroj: X-bitLabs

cappy

Nejnovější články