NOKIA má novou verzi handheldu N-Gage
zdroj: tisková zpráva

NOKIA má novou verzi handheldu N-Gage

5. 3. 2007 18:18 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Nokia dnes odpoledne na GDC představila novou generaci mobilní herní platformy N-Gage, nástupce handheldu z roku 2003, který se neujal.

Pro zatím blíže nepojmenovanou novou verzi N-Gage ohlásila hry Asphalt 3, Street Rules, Brothers In Arms: Hell’s Highway, Brain Challenge, Midnight Pool a EA Mobile’s FIFA 2008. Vývojáři dostali nové nástroje na tvorbu her, N-Gage SDK (přes Java) a nový testovací program SNAP. Bohužel v dalších ohledech je tiskový materiál nicneříkající, takže za relevantní se dá považovat pouze informace, že hry pro N-Gage budou dále dělat Glu Mobile, Indiagames, THQ Wireless a EA. Glu Mobile vydá například World Series of Poker Texas Hold’em (WSOP), který umožní hrát tuto verzi populárního pokeru proti osmi mobilním hráčům.

NOKIA si slibuje, že přes software development kit (SDK 1.0) pro novou N-Gage budou schopni vývojáři tvořit sociálně propojené hry na všech Nokiích S60 třetí generace. K nalezení budou na N-Gage Zone, kde budou všechny nástroje, dokumentace, podpora a updaty potřebné k dokončení každého vývoje. Další informace přineseme za chvíli. NOKIA v propagačních materiálech slibuje, že jejich nové hry přinesou "propojené hraní", pěknou grafiku, inovativní design, bohaté spektrum herních žánrů, volně stažitelná dema a možnost zakoupit hru "přímo ze hry" (pokud se vám líbí), soupeření s ostatními v N-Gage Arena, včetně možnosti chatu, přes web možnost zjistit odehrané hry a dosažené výsledky. Uvedení na trh je naplánováno na podzim. Více snad časem na zatím prázdné homepage N-Gage.com.

zdroj: PR

cappy

Nejnovější články