Microsoft odhalil Xbox One X v designu Cyberpunk 2077. Ke koupi bude ještě před vydáním hry
zdroj: Xbox YouTube

Microsoft odhalil Xbox One X v designu Cyberpunk 2077. Ke koupi bude ještě před vydáním hry

20. 4. 2020 15:20 | Hardware | autor: Jiří Svák |

Microsoft není první společností, která představila svůj hardware ve stylu očekávané herní pecky. Již dříve se o to pokusila Nvidia s limitovanou edicí grafické karty GeForce RTX 2080 Ti. Bohužel, kvůli posunu data vydání Cyberpunku 2077, karta nakonec skončila jen jako odměna pro fanoušky v soutěžích. Naopak Microsoft hodlá limitku Xbox One X na trh uvést, a to už v červnu.

Aby taky ne, jednou z nejvýraznějších události loňské E3 bylo vystoupení Keanu Reevese při prezentaci hry. To by bylo, aby Microsoft marketingového potenciálu Cyberpunku 2077 nevyužil k podpoře prodeje svého (zatím) posledního modelu konzole.

Sice se to může zdát jako krok s křížkem po funuse, když má již před Vánoci vyjít další generace konzolí, ale pamatujte na novou strategii Microsoftu: 2 roky po startu prodeje Xboxu Series X neplánuje společnost vydávat na novou konzoli žádné exkluzivní first party tituly, ale naopak se bude snažit pokračující podporou aktuální generace o zásah co největšího počtu uživatelů.

Limitovaná edice Xboxu One X každopádně vypadá jako něco, za co byste se ve světě Cyberpunku nemuseli stydět. Design je správně otlučený, robustní a na boku zařízení září decal „NO FUTURE“. Johnny Rotten by měl radost. Nechybí samozřejmě ani tyrkysová LED dioda a asijské znaky. Uvnitř najdeme 1TB disk, na který se vám Cyberpunk 2077 vejde klidně několikrát.

Ke konzoli patří i stylizovaný ovladač s logem slavné kapely z Night City a přibalena bude také samotná hra. Ale vzhledem k tomu, že bundle má dorazit na trh už v červnu, zatímco Cyberpunk 2077 byl odložen na září, na spuštění hry si po případné koupi počkáte.

Cena limitované edice ještě oznámena nebyla.

zdroj: Xbox YouTube

Nejnovější články