Jeden ze zakladatelů ASUSu rezignoval
zdroj: tisková zpráva

Jeden ze zakladatelů ASUSu rezignoval

31. 12. 2003 10:10 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Wayne Hsieh, jeden ze zakladatelů ASUStek Computer's a majitel šesti procent balíku akcií opustil minulý pátek společnost a svůj post vice prezidenta výrobní divize.

Svoje rozhodnutí osvětlil v emocionálně laděném dopise, který včera odeslal svým bývalým kolegům. V dopise kritizuje styl managementu ASUSu a jeho vedení, s tím, že dávají přednost a posuzují zaměstnance podle jejich vztahu k vedení a nikoliv na základě jejich schopností. Dále uvádí, že nestandardní management společnosti je prolezlý byrokracií a korupcí a že on v takové firmě nehodlá nadále pracovat. V továrně Suzhou, umístěné v provincii Jiangsu v Číně, nahradí Wayna Hsieha člověk jménem Louis Hsiao, spolužák současného prezidenta ASUSu Jonneyho Shiha.
V případě ASUSu se nejedná o první rozkol mezi bývalými zakladateli. Firmu již dříve opustil například Ted HSU, který nyní vede společnost ASRock. Přitom investoři, ale i zákazníci něco takového vidí jen velmi neradi, protože to poškozuje dobré jméno společnosti. ASUS nicméně stále zůstává zdaleka nejoblíbenější společností vyrábějící grafické karty a základní desky, což ostatně dokazují i nedávno zveřejněné výsledky Readers' Choice Awards tradičně vyhlašované na Tom's Hardware. Žebříčkům prodejnosti však nekraluje. Předstihly jej společnosti EliteGroup (ECS) a Microstar (MSI).

zdroj: DigiTimes

cappy

Nejnovější články