HW aktuality - testy chladiče a ATi Sapphire
zdroj: tisková zpráva

HW aktuality - testy chladiče a ATi Sapphire

15. 6. 2003 16:16 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

- Recenzi chladiče Cooler Master Aero 7+ s lopatkovým kolem, namísto klasické axiální...

Recenzi chladiče Cooler Master Aero 7+ s lopatkovým kolem, namísto klasické axiální vrtule a měděným heatsinkem, najdete na stránkách ModtheBox. Hlavní výhodou tohoto netradičního řešení je absence mrtvého místa pod motorem vrtule, kam u normálních chladičů neproniká vzduch v takové míře, v jaké by bylo potřeba. Hlučnost chladiče je 37.5 decibelů a chladí poměrně dobře.

Další z megatestů grafických karet najdete na Digit-Life. Faktem je, že na těchto stránkách poslední dobou nic jiného než megatesty nepublikují (docela nechápu, jak to dělají) a tentokrát výkonově otestovali úplně všechny nové karty s čipy ATi od Sapphire. To znamená od základního Radeonu 9200 s 64 MB paměti a 64 bitovou paměťovou sběrnicí, až po Radeon 9800 PRO osazený 256 MB paměti typu GDDR-II. Testováno bylo na sestavě s procesorem Intel Pentium 4 3066 MHz a čipsetem Granite Bay a zajímavé je, že nejrychlejší kartou v testu byla... GeForce FX 5900 Ultra.

Na konci září snad AMD (konečně) uvede na trh svůj procesor Athlon 64 (krycí jméno ClawHammer) určený pro osobní počítače. Ne snad, že by se jednalo o něco oficiálního, to ne, ale AMD si prý údajně na 30 září zamluvilo Moscone Center v San Franciscu. Takže se ihned a zcela logicky začalo spekulovat, za jakým účelem. V případě Athlonu 64 by ale už bylo na čase, jinak AMD ztratí i ty zbytky příznivců, které firmě ještě zůstaly.

cappy

Nejnovější články