HW aktuality - DOOM III podpora až v Cat. 4.9
zdroj: tisková zpráva

HW aktuality - DOOM III podpora až v Cat. 4.9

3. 8. 2004 23:23 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

- Jen několik málo dní nás dělí od uvedení softwarových ovladačů pro grafické karty ATI...

- Jen několik málo dní nás dělí od uvedení softwarových ovladačů pro grafické karty ATI Catalyst ve verzi 4.8. I když je v současné době na internetu k dispozici alespoň jejich testovací betaverze, fanouškům akční hry DOOM III stejně nebude nic platná. Vylepšená podpora pro DOOM III se objeví nejdříve v Catalystech 4.9, které ATI uvolní až v polovině září. Nějaká zásadní změna se očekává ještě později.

Update 4.8. - ATI dnes v noci uvolnila betaverzi (přímý link) ovladačů CATALYST 4.9, která by měla přinést určitá zlepšení ve hře DOOM 3. Tato betaverze ovladačů není oficiálně podporovaná. (Korgull)

- Procesory Intel Pentium 4 obsahující dvě jádra pravděpodobně dostaly vlastní kódové označení "SmithField". Na trhu by se měly objevit v polovině roku 2005. Zajímavé je, že budou určeny jak pro výkonné stanice, tak pro mainstream. Zatím ale není jisté, které jádro budou obsahovat. Může se jednat o 90 nm Prescott nebo Tejas. Teoreticky se může jednat o jádro úplně nové, nemající s architekturou NetBurst nic společného. Intel ale žádné bližší informace k těmto procesorům neuvolnil.

- NVIDIA pravděpodobně zahájila cenovou válku s ATI a některým čipům, které jsou vystaveny největšímu tlaku konkurence, začala dotovat cenu. Pro výrobce grafických karet tak budou daleko atraktivnější. Slevy se pohybují v průměru okolo 10-ti procent. Cena GeForce FX 5700LE tak například spadla pod 40 amerických dolarů, GeForce FX 5200LE dokonce pod 20 dolarů. Stejný pokles cen je pravděpodobný u všech verzí GeForce, kromě high-endových GeForce 6800, které v současné době tvoří image značky.

zdroj: DigiTimes

cappy

Nejnovější články